DRUŠTVONASLOVNA

Odloženo suđenje Suzani Radanović: “Ovaj dan je sramota države”

U Banjaluci je danas održan prvi pretres u postupku protiv Suzane Radanović, majke ubijenog mladića Davida Dragičevića, zbog dešavanja na Trgu Krajine 25.decembra 2018.godine.

Pretres je počeo u 08.30, a prekinut je nakon nekoliko minuta.

Advokat Suzane Radanović, Milan Malešević, izjavio je po izlasku iz zgrade Osnovnog suda da  je tražio izuzeće predstavnika nadležnog organa.

“S obzirom na to da je riječ o licu koje je u decembru imalo incident sa građanima, tražio sam izuzeće. Sud je morao da prekine postupak i do odluke o izuzeću ostaje čekati. Mislim da će novi pretres biti u decembru između 10. i 15. Jedino što tražim jeste da podnosioc prekršajnog zapisa dostavi na osnovu čega to traži. Dakle tražim činjenice, čime je to ona napravila prekršaj”, izjavio je Malešević.

Pred novinare je stala i Suzana Radanović koja je rekla da je ovaj dan sramota države.

“Ja ne znam zašto oni mene terete i zašto su me doveli ovdje. Čemu maltretiranje? Ovaj današnji dan je sramota države. Dotakli smo dno”, rekla je Radanovićeva nakon suđenja.

Dodala je kako se nalazi u situaciji da se brani na sudu radi slike, dok ubice i dalje šetaju gradom.

“Branim se jer sam stajala sa jedinim oružjem koje imam, slikom svog djeteta. A ubice, nalogodavci, saučesnici, i dalje šetaju gradom. Istraga ne postoji. Istrage nema. Postoji samo sudski proces protiv majke. Ovo šalje poruku ljudima spakujte se i bježite odavde”, poručila je.

Suđenje je odloženo do decembra ove godine.

Pred sudom se okupilo i oko 100 pripadnika neformalne grupe “Pravda za Davida”.

Okupljeni su nosili sa transparentima: “Umjesto ubicama, sudi se majci. Pravda? Sramota!”, “Zaštitite nas!”, “Zaustavite represiju policije nad svima nama!”.

Ozren Perduv, iz grupe Pravda za Davida rekao je kako se sudi majci Davida Dragičevića, a ne ubicama i kako to nije pravda.

“Posljedice njihovog rada i nerada trpe porodica i ljudi oko porodice. Početkom decembra pred sud izlazi i više od 30 ljudi, a i njih ćemo ovako podržati. Naša poruka sudu je da se zaustavi represija policije nad svima nama, vjerujemo da će osnovni sud odbaciti navode koje piše policija”, rekao je Perduv.

 

 

 

 

 

Comment here