DRUŠTVONASLOVNAPOLITIKA

Novo Dodikovo nedopustivo targetiranje i vrijeđanje novinara. Za Dodika je novinar Avdić kreten.

FOTO: atvbl.com

Milorad Dodik predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine novinara Žurnala, koji je u posljednja dva dana objavio da posjeduje informacije o umješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegeltije u aferu trgovine krivičnim prijavama, Avdu Avdića je nazvao kretenom. Avdić je u dva dana prvo objavio da Žurnal posjeduje informacije o trgovini krivičnim prijavama i Tegeltijinom posredovanju “riješavanju problema” a zatim i viber komunikaciju između nekih od učesnika priče, između ostalog i pojedine Tegeltijine poruke.

Dodik se nekoliko sekundi, nakon negodovanja nekih od prisutnih novinara, nakon što je novinara Avdu Avdića nazvao kretenom izvinio ali misleći i na neke prethodne Avdićeve tekstove prije svega aferu “obavještajne službe” dodao i da Avdić pokušava da ispadne najveća faca u BiH. Milorad Dodik, pored toga što mu pozicija na kojoj se nalazi svakako ne dozvoljava ovakav javni nastup, očigledno ima problem sa shvatanjem novinarskog posla.

Dodik je rekao i da zna da je Milan Tegeltija kada je postao predsjednik VSTS u taj pošao ušao časno i da riješi neke probleme ali da ipak ne može ni za koga da garantuje. Rekao je i da postoje institucije koje bi trebalo da rade svoj posao ukoliko nešto postoji. Dodik nije rekao ali je jasno da smatra da novinari o tome ne treba da izvještavaju iako posao novinara jeste da otkrivaju informacije koje su od javnog interesa a ove koje je objavio Avdo Avdić to svakako jesu.

Comment here