DRUŠTVONASLOVNA

Nedeljnja predviđanja, Megapolis 2035.

Lisica- Maj, 2035.

U Gradu-državi Megapolis glavna ulica je zatvorena šesti put od početka mjeseca. Nakon obilježavanja dana rođenja utemeljitelja Dinastije koje je na Trgu trajalo pet dana po tradiciji, obilježava se i deseta godišnjica od kada je Republika postala Megapolis.

Tog maja 2025. godine glavni grad po prvi put je imao više stanovnika od ostatka Republike. Danas, deset godina kasnije 90 odsto ukupnog stanovništva živi u Megapolisu, Sjedište Vlade je postao grad sa 500.000 stanovnika.

Grad je pretrpan, postao je prava košnica a ogromna sredstva posljednjih godina izdvaja na stručnjake iz inostranstva u svim oblastima što je, ocijenjeno je na posljednjoj sjednici Vlade Megapolisa, postalo veliki problem.

Narodni poslanik “Dominantne Republike” ukazao je na prekjučerašnjem zasjedanju parlamenta na problem nestručnih kadrova na svim pozicijama.

U akciji policije Megapolisa u stanu poslanika pronađena je dan nakon toga veća količina narkotika pa je javnosti objašnjeno da poslanik od ranije ima problema sa iskrivljenim doživljajem stvarnosti.

Čestitke rukovodstvu Megapolisa iz Haga je telefonom uputio i prvi predsjednik Republike koji je poručio da mu je drago jer vidi da Megapolis ide u dobrom pravcu i pored napada sa svih strana.

Poručio je i da rukovodstvo Megapolisa ima njegovu punu podršku i da je svih ovih godina uradilo mnogo za Megapolis i Republiku.

Bilo je planirano i obraćanje  na video bimu sa Trga  jednog od prethodnih nekoliko dana ali Vlada nije uspjela da angažuje adekvatnog stručnjaka koji bi povezao video i audio izlaze na skupocijeni video bim u vlasništvu Dinastije.

To je na vanrednoj sjednici Vlade okarakterisano kao sabotaža spoljnjih neprijatelja koji su potpomognuti šačicom domaćih izdajnika, koji i dalje postoje i pored velikog truda nadležnih da djelovanje protiv interesa Megapolisa u potpunosti iskorijene, sabotirali plan obraćanja.

Vlada i štab za organizaciju Dana Megapolisa podsjećaju da je svaka vrsta dobrovoljne i svjesne saradnje domaćeg stanovništva sa vanjskim faktorom mimo onog za koji je utvrđeno da su prijatelji Megapolisa zabranjena, da će biti tretirana kao izdaja i kažnjavana najstrožim zatvorskim kaznama.

Iz organizacije Dana Megapolisa najavili su da će svečanosti prisustvovati i članovi porodice Dinastije a da se njihov dolazak iz boravišta u Engleskoj, Austriji i Njemačkoj očekuje večeras.

U organizaciji napominju da pred članovima Dinastije ne treba iznositi nikakve zahtjeve niti negodovanja jer su članovi Dinastije već umorni i preopterećeni borbom za interese Dinastije u inostranstvu.

Vlada Megapolisa sastavila je i prijedlog Zakona kojim svaki građanin ima obavezu da odvaja deset procenata od plate za gradnju Tornja Dominacije.

Zakon, kada bude usvojen u Parlamentu, važiće do završetka gradnje Tornja Dominacije.

Najavljeno je i da će Megapolis, kada Toranj Dominacije bude završen, postati dominantna sila regiona i da će svaka prijetnja interesima Megapolisa biti višestruko umanjena.

Vlada upozorava i da je to naročito važno u trenucima kada je primjetno da pojedini građani Megapolisa i dalje maštaju o demokratskim vrijednostima i načelima na kojima je nekadašnja Republika navodno trebalo da počiva.

Comment here