DRUŠTVONASLOVNA

Na prevaru deložirana porodica Petković. Nedeljko prijetio skokom u Vrbas.

foto: pokušaj deložacije u martu 2018.

Jutros je bez najave izvršena deložacija porodice Petković iz Banjaluke. Gerila info saznaje da je deložacija urađena na način da je prvo na informativni razgovor u policiju pozvan sin Borke Petković koji je prilikom prethodnih pokušaja deložacije prijetio samospaljivanjem. Deložacija Borke Petković urađena je kada je njen sin otišao na informativni razgovor. Gerila saznaje da se nakon informativnog razgovora a po saznanju da je deložacija izvršena sin javio Borki i rekao da ide da skoči u Vrbas. Nedeljko Petković je pronađen i prema posljednjim informacijama biće smješten na psihijatrijsku kliniku.

Nije bilo zakonski najavljene deložacije za danas a posljednja je pokušana u martu ove godine.

Petkovići, majka i sin, u stanu u centru Banjaluke žive od 1998. godine.

Stan u kojem Petkovići žive bio je u vlasništvu pokojnog  očuha Borke Petković i njene pokojne majke  a deložacija je trebalo da bude izvršena po nalogu Osnovnog suda u Banjaluci.

foto: pokušaj deložacije u martu 2018.

Prvostepenom presudom Borki Petković je dozvoljen otkup stana u kojem živi ali je to drugostepenom presudom poništeno. Borka Petković pretpostavlja, tako je pričala novinarima, da je neko dao novac da ovaj slučaj završi ovako a da oni ostanu bez stana.

Borka je, inače, žrtva proteklog rata u Bosni i Hercegovini jer je logoraš koji je u logoru proveo četiri godine a u stanu živi sa sinom koji je kao dijete takođe prošao užase rata i danas zbog toga ima psihičke probleme.

Stanom, ukoliko bude potvrđena deložacija, raspolaže Republička direkcija za obnovu i izgradnju i može da ga da u zakup a kasnije i u otkup.

Gerila info

 

Comment here