DRUŠTVONASLOVNA

Možda sav predviđen novac neće otići za WC

To što je okvirnim četverogodišnjim sporazumom predviđeno da za iznajmljivanje i održavanje ekoloških WC kabina u Banjaluci bude izdvojeno oko 400 000 maraka ne mora da znači da će toliko i da bude potrošeno, tvrde u banjalučkoj gradskoj upravi.

“Grad Banja Luka je sklopio Okvirni sporazum za pružanje usluge iznamljivanja i odrzavanje ekoloških WC kabina za naredne četiri godine. U kojoj mjeri će količine usluga biti stvarno realizovane, zavisiće od raspoloživih sredstava i potreba grada za ovom vrstom usluge, u toku naredne četiri godine, jer na osnovu Okvirnog sporazuma, potpisuju se pojedinačni ugovori na godišnjem nivou u skladu sa raspoloživim sredstvima po Programu zajedničke potrošnje koji usvaja Skupstina Grada svake godine. Okvirnim sporazumom je, u toku naredne četiri godine, predvidjeno 1490 mjesecnih najmova sa održavanjem i 700 jednodnevnih najmova sa održavanjem, od čega će stvarno biti realizovano onoliko najmova koliko sredstava Grad bude imao na raspolaganju tokom pomenutog perioda”– piše u odgovoru gradske uprave.

Grad Banjaluka je krajem juna sklopio sporazum o iznajmljivanju i održavanju ekoloških WC kabina vrijedan 383 800 maraka bez PDV-a. U otvorenom postupku u kojem je kriterijum bio najniža cijena grad je sklopio sporazum sa firmom ECO VOX D.O.O. Banjaluka. Ponuda te firme bila je jedina ponuda za posao iznajmljivanja i održavanja ekoloških WC kabina gradu Banjaluka.

“Trenutno je rasporedjeno 30 kabina na području grada i to se odnosi na mjesečno iznajmljivanje. Kabine nisu vlasništvo Grada. Grad Banja Luka, koristi uslugu iznajmljivanja i održavanja kabina, tako da se ne može govoriti o zamjeni kabina. Trenutno nisu u planu nove lokacije ali ako se javi potreba i bude procijenjeno da je zahtjev opravdan, uz uslov da bude dovoljno sredstava, moguće je da kabine budu postavljene na nekim novim lokacijama ili da sa nekih postojećih lokacija budu uklonjene, opet u skladu s procjenom situacije.”-pojašnjavaju u gradskoj upravi.

Okvirni sporazum trebalo bi, predviđeno je ugovorom, da traje četiri godine. Do 25. juna 2023.

GERILA info

Comment here