DRUŠTVONASLOVNA

Izvještaj policije za poziv na nasilnu promjenu ustava RS

Banjalučka policija podnijela je izvještaj za krivično djelo “Pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske” protiv tri lica. U policiji navode inicijale D.S., D.D. i Ž.D.

U saopštenju iz banjalučke Policijske uprave nema više detalja a naše pitanje da pojasne kojim aktivnostima su navedena lica pozivala na nasilnu promjenu Ustava i kojih dijelova Ustava da bi informacija bila kompletna dobili smo odgovor da više detalja tražimo od Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

Više je nego jasno da su lica čiji inicijali su navedeni Davor Dragičević i Željko Dabić iz “Pravde za Davida” i narodni poslanik Draško Stanivuković.

Davor Dragičević nestao je 30. decembra kada je posljednji put viđen u blizini džamije Ferhadija.

“Nevjerovatno zvuči optužba su Davor D. ili Željko D. pozivali na nasilnu promjenu ustavnog uređenje RS.
Za rubriku vjerovali ili ne. Davor je na skupu 30.12. jasno i nedvosmisleno rekao svima da mirno i dostojanstveno krenemo u šetnju i da se nakon iste vratimo na trg. Još je dodao da svako onaj ko napravi incident nije član grupe PzD. Pred zgradom RTRS-a policije nije bilo. Vrata su otvorena bila. Davor je nekoliko puta okupljenima rekao da ni ne pomišljaju da uđu. Kako tu, tako i pred bilo koju instituciju ispred koje smo se okupljali. Gdje je tu poziv na bilo koju vrstu nasilja, a kamoli na nasilnu promjenu ustavnog uređenja? Uostalom, nakon dešavanja od 25.12. zar treba da nas čudi ovakav slijed poteza?”Rezimsko skretanje paznje sa našeg fokusa. Tome ne smijemo da pridajemo važnost. To je samo prijava policije. Iza nje stoje Lukac i Dodik, a Tužilastvo odlučuje da li će podići optužnicu, za šta nemaju osnove. – kaže za Gerila info Ozren Perduv iz grupe Pravda za Davida.

Comment here