DRUŠTVONASLOVNA

Huligani zbog teksta upali u Radio Sarajevo

Sinoć je u redakciju portala Radio Sarajeva upala grupa huligana za koju se pretpostavlja da su navijači fudbalskog kluba Sarajevo.Huligani su pod prijetnjom nasiljem zahtjevali od uredništva tog radija da sa sajta povuku objavljeni tekst o jednom od navijača Sarajeva a kojem se navodi da je taj navijač u Bjelorusiji osuđen na pet godina zatvora jer mu je tamošnja policija pronašla određenu količinu kokaina.

Pod takvim prijetnjama, u svojevrsnoj talačkoj situaciji, urednik našeg portala bio je prisiljen da fizički ukloni navedeni tekst iz sistema portala Radiosarajevo.ba, a potom je pod istim prijetnjama natjeran i da poziva ostale redakcije portala i listova u BiH, te da od njih, također, traži uklanjanje spomenutih sadržaja. Bojeći se za svoju i sigurnost svoje porodice, naš kolega je pod prisilom, izvršio nalog grupe napadača, rekao je Oslobođenju Faruk Vele, član Kolegija Radiosarajevo.ba.

Urednički kolegijum ovog medija najoštrije je osudio nezapamćen skandal i napad na slobodu medija i izražavanja. Zatražili su od nadležnih institucija da hitno reaguju i da napadači budu uhapšeni i procesuirani.

GERILA info

Comment here