DRUŠTVONASLOVNA

Građani šetali oko hrama, policija u punoj pripravnosti

Policijska uprava Banjaluka prvo je dala dozvolu za mirnu šetnju “Slobodnih gradjana Banjaluke” a zatim istu odbacila. “Slobodni gradjani Banjaluke” su ipak najavili da će večeras u 18:30 minuta prošetati gradom. Na trgu se pojavio manji broj gradjana ali nisu išli dalje sa trga.
U međuvremenu “Pravda za Davida” je kao i svako prethodno veče ove godine zapalila svijeće u porti hrama Hrista spasitelja a nakon toga prošetano je oko hrama Hrista spasitelja. Zanimljivo je da paljenje svijeća mirnu šetnju nekoliko desetina građana prate vrlo jake policijske snage iako su svako dosadašnje okupljanje ispred hrama kao i šetnje nakon toga kroz grad prošli bez bilo kakvog incidenta.
policija Srpske čuva trg od građana Srpske, foto e trafika
U Policijskoj upravi Banjaluka ne odgovaraju zbog čega mirne građane Banjaluke prate jake policijske snage i zbog čega se građani neselektivno legitimišu.
Pitali smo ih sljedeća pittanja, za sada bez odgovora.
1. Zbog čega pripadnici Policijske uprave Banjaluka vrše neselektivno legitimisanje građana Banjaluke u večernjim časovima? Ukoliko se radi o redovnoj kontroli građana zašto se dešava da pojedini građani budu legitimisani svako veče?
2. Zašto pripadnici Policijske uprave Banjaluka legitimišu novinare koji prate odredjena dešavanja u gradu a koji imaju jasno istaknute legitimacije?
3. Da li postoji bilo kakva zabrana o kretanju građana kroz centar Banjaluke šetačkom zonom i ako postoji da li se zabrana odnosi na sve gradjane Banjaluke ili samo na odredjene?

Comment here