DRUŠTVONASLOVNA

Davor Dragičević: Imamo kandidata za gradonačelnika Banjaluke

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, pravda za Davida

Davor Dragičević govorio je o današnjem saslušanju, istrazi ubistva Davida ali i o novom političkom pokretu i ciljevima.

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, pravda za Davida

Komentarisao je zahtjev advokata Ifeta Ferageta da se slučaj ubistva Davorovog sina prenese na Tužilaštvo BiH.

“To mi tražimo već preko godinu dana. Ja sam rekao da institucije Želimira Lepira koje su podigle optužnicu protiv mrtvog Davida ne priznajem. Državno tužilaštvo treba da preuzme jer ubice ne vode nikakvu istragu.”

Advokat porodice Dragičević, Ifet Feraget sastao se danas sa glavnim tužiocem u predmetu ubistva Davida Dragičevića, Želimirom Lepirom.

“Moj prijedlog će biti da slučaj preuzme Tužilaštvo BiH, jer jedan od uvjeta da bi se vodila objektivna, adekvatna i odgovarajuća istraga jeste nepristrasno tužilaštvo. Ovo tužilaštvo, zbog hijerarhijskih razloga, ali i nekih drugih, više nije u stanju da vodi nepristrasnu istragu”, istakao je Feraget.

Kazao je kako će se vratiti u Banjaluku kada dobije potvrdu od advokata da protiv njega više nema krivičnih i prekršajnih prijava te da će tada pokrenuti stranku:

“Političke ambicije moje nisu velike, možda će vremenom biti, napraviće se novi politički pokret, ne ulazimo ni sa kim u koaliciju, nemamo ni s kim. Cilj su nam naravno lokalni izbori ali mene više interesuju opšti. Imamo već kandidata za lokalne izbore, za mjesto gradonačelnika Banjaluke, o imenima sada ne bih govorio ali kada bude sve formirano oglasićemo se.”

U Osnovnom sudu u Banjaluci danas je održano i glavno ročište u predmetu protiv Davora Dragičevića po tužbi Đorđa Rađena za klevetu. U svojstvu svjedoka, kao predsjednik Anketnog odbora NSRS, saslušan je lider PDP-a, Branislav Borenović. U izjavi za Buku, nakon saslušanja, rekao je kako se radi o apsurnoj situaciji –tužbi za klevetu usmjerenoj protiv oca pokojnika koji je lažno optužen za radnje koje nije učinio.

Branislav Borenović

„Sam sebe pitam da li je ovo ružan san ili java koju živimo. Vjerujete svakog oca koji izgubi svoga sina na način da mu je ubijen, razumijem kao i njegove javno izgovorene riječi i ne želim da nikome ništa zamjerim. I kada se prema meni tako nešto kaže, ne zamjeram, zato je za mene apsurdno tužiti nekoga ko je izgubio dijete, a u svim relevantnim izvještajima se pokazalo da ta optužba uopšte nije istinita“, rekao je Borenović.

“U toku je formiranje, nadam se da će biti u roku od mjesec dana, kako će se zvati odlučićemo već, možda Pravda za sve. Naziv nije bitan, nije ni priča koju pričamo nego djela koja ćemo raditi”, dodao je a javlja N1.

Comment here