DRUŠTVONASLOVNAPOLITIKA

Cvijanović: Niko ne pita zašto su vozila stara deset godina, to nikoga ne zanima

Radovan Višković i Željka Cvijanović

Kabinet Predsjednika Republike nabavlja pet novih automobila pored postojećih devetnaest i za te potrebe biće izdvojeno 655 200 maraka. Željka Cvijanović smatra da je nabavka pet novih vozila sasvim normalna i uobičajena a kaže da niko nikada ne pita zašto su vozila stara deset godina i zašto se stalno kvare (što je vrlo zanimljivo ukoliko je tačno).

“Ja nisam u detaljima tu ali znam da se vrši nabavka automobila novih. I nema tu taj broj automobila s obzirom da se jedan stavlja nevladinom sektoru na raspolaganje kad uspostavi odredjene zahtjeve ali koliko se sjećam nekoliko tih automobila će ići na licitaciju. Prema tome smatram to normalnim iako kada čujete koliki je to iznos djeluje mnogo ali prosto postoje odredjena pravila i morate obezbjedjivati da imate sigurne automobile. Ja sam u prethodnom mandatu kada sam bila predjsednik Vlade kada ste me pitali kada se radila nabavka automobila morala sam se obratiti na drugačiji način, da niko nije pitao što je automobil star deset godina, što je prešao koliko kilometara i što se kvario bezbroj puta, to vam nije interesantno. Dakle, normalna nabavka.”-rekla je predsjednica Republike Srpske.

Prosječna pojedinačna vrijednost ovih vozila prema tenderskoj dokumentaciji trebala bi biti oko 135.000 KM što je daleko skuplje od vozila koja su se do sada nabavljala. Služba Predsjednika RS kupila je u septembru 2017. vozilo za 65.000 maraka. Pod pritiskom javnosti odustalo se od kupovine vozila vrijednog 75000 maraka.

Comment here