DRUŠTVONASLOVNA

Banjaluka: Nije dozvoljeno potpisivanje krivičnih prijava protiv Milana Tegeltije

Najavljeno potpisivanje krivičnih prijava protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegeltije u Banjaluci nije održano. Krivične prijave trebalo je da potpišu građani Banjaluke, oni koji to žele a u organizaciji Restarta. Potpisivanje se nije desilo jer organizaciji Restart nije dozvoljeno postavljanje štanda na trg Krajine. Tvrde da su takvo obavještenje dobili iz banjalučke gradske uprave uz nezvanično pojašnjenje da na trgu nema dovoljno mjesta.

“Ja napominjem da je nama bio potreban jedan kvadratni metar za ovu peticiju.Zamoliću vas da snimite trg Krajine da građani vide ima li nema ovdje mjesta. Želim ovom prilikom da kažem da nikakve razlike između Igora Radojičića, Dragana Lukača ili Milorada nema. Jedina razlika je u tome što Lukač ima sredstva prinude na svojoj strani a Igor Radojičić ima birokratiju na svojoj strani. Ova odbijenica dolazi iz kabineta gradonačelnika da bude sve potpuno jasno. Ja ne znam čega se plaše.”– rekao je Stefan Blagić iz organizacije Restart.

U Restartu navode da će organizovati online peticiju a da će je staviti i na svoju internet stranicu pa će je biti moguće skinuti i potpisati.

“Cilj je bio da građani, pošto se stalno pozivamo na to da korupciju u pravosuđu treba građani da se uključe u riješavanje tog problema. Međutim, ova vlast voli korupciju i nije baš spremna da to prepusti na volju građanima da se oni protiv toga bore. Ono što je najbolja konstatacija je dokaz da u Banjaluci nema ni jedan metar kvadratni demokratije.”-rekao je Eldin Karić iz Antikorupcione mreže organizacija civilnog društva BiH.

“Idući put kada Incko, Vigemark i ostala međunarodna klapa budu rekli kako se građani tobože ne bune recite im i prepričajte ovaj slučaj da vide da se građani i te kako bune ali da ovdje nije dozvoljeno ništa pa čak ni potpisivanje najobičnije peticije.”-rekao je Stefan Blagić iz Restarta.

Ista peticija već je bez bilo kakvih problema, jer je niko nije zabranio, organizovana u Sarajevu.

Comment here