DRUŠTVONASLOVNA

Avdić : Na snimku se sve vidi! Tegeltija: Neko je iskoristio razgovor sa mnom!

Novinar “Žurnala” Avdo Avdić koji je ispred ovog portala objavio i detaljno opisao navodne protuzakonite radnje koje radi predsjednik VTSV-a Milan Tegeltija za Face kaže da nema šta komentarisati oko ovog slučaja jer se sve iz priloženog vidi.

“To što on govori da je snimak isječen, to je njegova stvar. Neću da ulazim u polemiku sa Tegeltijom. Ne bih ja ništa komentarisao. Svi vide šta je u pitanju”, kaže Avdić.

“Ne znam šta je problem odakle je ovaj snimak. Je li problem što je Tegeltija uzeo mito ili odakle nama snimak”, dodao je Avdić.

Milan Tegeltija, sa druge strane, nije htio komentarisati novac koji se pojavljuje na snimku.

“Moj jedini komentar na ovakav isječen i zakonski upitan snimak, u cijelosti potvrđuje navode iz demanta koji sam dao neki dan. Čuje se jasno da mu ja ne mogu pomoći i upućujem ga na standardne procedure odnosno kada se građani žale na sporost ili nedovoljnu brzinu rješavanja”, rekao je za Face Tegeltija.

“Ja ne isključujem mogućnost da je neko iskoristio razgovor sa mnom. Vidljivo je na snimku da sam ja otišao i da s tim nemam nikakve veze. Ja tog čovjeka nisam više nikada u životu vidio, ni Marka Pandžu ni Nermina Aleševića, samo jednom kada je slučajno prišao mom stolu u jednoj kafani sa više ljudi. Nisam nikada ni razgovarao s njima”, dodao je Tegeltija.

Tvrdi da je na ispravan način postupio

“Kada mi stranke skrenu pažnju da nešto nije kako treba, uvijek im kažem da dostave potrebne dokumente.

Na upit da li je normalno da se ti formalni poslovi obavljaju u kafani Tegeltija odgovara:

“Ja idem u kafane. Čovjeku sam u kafani rekao ja ti sada ovdje ne mogu pomoći. Ništa neću uraditi nakon ovog snimka, nemam šta da uradim”, zaključio je Tegeltija.

Podsjećamo, internet portal Žurnal, koji je prvobitno objavio informacije o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije u korupciju, objavio je danas i snimak na kojem je jedan od sudionika i Tegeltija, a na kojem razgovara s Nerminom Aleševićem, biznismenom iz Velike Kladuše.

FACE TV

Comment here