DRUŠTVONASLOVNA

Akcija SIPE u Banjaluci, pretres zlatara

SIPA pretresa pojedine zlatare u Banjaluci a nezvanično riječ je o nastavku akcije “Zlatni karat” od prije nekoliko dana. Akcija se, inače, nekoliko dana provodi na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine u gotovo svim većim gradovima a do sada je u akciji, prenijeli su mediji prethodnih dana, oduzeto 40 kilograma zlata, srebra i veća količina novca zbog sumnje da potiču iz vršenja krivičnih djela. Do danas je uhapšeno 30 lica a Gerila nezvanično saznaje da su danas u Banjaluci privedena još dva lica.

U Tužilaštvu BiH su nam rekli da je tačno da se akcija provodi po njihovom nalogu. U Agenciji za istrage i zaštitu BiH za sada nisu odgovorili na naša pitanja u vezi sa pretresima u Banjaluci. U Upravi za indirektno oporezivanje su samo potvrdili da su i oni uključeni u akciju ali nisu mogli da daju više detalja same akcije.

U akciju na teritoriji cijele BiH su uključeni SIPA, policije Srpske i Federacije, Poreske uprave Srpske, Federacije i Brčko distrikta.

Iz SIPE su ranije rekli da je operativna akcija “Zlatni karat” koja se realizuje po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, rezultat višemjesečnih operativnih i istražnih aktivnosti policijskih službenika SIPA.

Comment here