DRUŠTVONOVOSTI

Advokat Sandić dobio pismeni poziv na informativni razgovor

Banjalučki advokat Dario Sandić dobio je poziv na informativni razgovor u banjalučkoj policiji za subotu u 8:30. Sandić je juče na društvenim mrežama objavio kako ga je neidentifikovan broj zvao na informativni razgovor nakon statusa na Facebooku u kojem je oštro kritikovao ponašanje vozila u pratnji i pod pratnjom u saobraćaju.

poziv advokatu na informativni razgovor

Sandić je tada naveo da nije želio da se odazove na usmeni poziv naročito jer broj sa kojeg je pozvan nije moguće identifikovati i da je tražio zvaničan poziv zakonskim putem.

Sandić ne može da tvrdi da je poziv u vezi sa njegovim statusom. U pozivu koji mu je, ipak, uručen navodi se da je pozvan u predmetu “Počinjeni prekršaj iz oblasti Zakona o javnom redu i miru RS”.

banjalučki advokat Dario Sandić

“Da budemo jasni, svako ima pravo da radi sta zeli i ima obavezu za to da odgovara. Moje pravo na misljenje i izrazavanje tog misljenja nece uskratiti niko na ovo svijetu, a takodje, ako sam prekrsio neku normu spreman sam da odgovaram. Isto tako, ukoliko neko zloupotrebljava pravo na pozivanje, saslusanje i ko zna sta jos morace da trpi sankcije zbog zloupotrebljavanja tog prava. Tako da bude jasno: pravo povlači i obaveze, a obaveze i sankcije.”-napisao je banjalučki advokat Dario Sandić na Facebooku.

Gerila info

Comment here