NASLOVNAPOLITIKA

Višković: “Zadovoljan sam ministrima iz DNS-a ali nikome nije suđeno da bude ministar 100 godina”

Vlada RS, sjednica

Članovi DNS-a koji su ministri u Vladi Republike Srpske došli su na posao i rade kao da se ništa nije deilo, rekao je danas novinarima predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. Na pitanje šta se desilo Višković odgovara “Ništa”.

Predsjedništvo DNS-a je u subotu nakon sjednice predsjedništva te stranke obavijestilo javnost da do daljnjeg, zbog nezadovoljstva odnosom prema DNS-u, zamrzava svoj status u koalicionom sporazumu.

“Razočarani odnosom prema Demokratskom narodnom savezu, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, neprestanim i učestalim smjenama, nepovjerenjem, sumnjičenjem kadrova Demokratskog narodnog saveza, nipodaštavanjem rezultata rada i onemogućavanjem djelovanja u punom kapacitetu, odlučili smo se na ovaj korak. Poslednja dešavanja u vezi smjena DNS-ovih kadrova, koji su izuzetno korektno radili svoj posao, još jedan je dokaz odnosa prema DNS-u, a ono što najviše vrijeđa je činjenica da dolazi od članova Koalicije. DNS je dokazao da je svih ovih godina najpouzdaniji partner Koalicije.”- piše, između ostalog, u saopštenju DNS-a.

DNS, arhiva

Radovan Višković tvrdi da je zadovoljan radom i odnosom DNS-ovih ministara ali najavljuje i skore razgovore između SNSD-a i DNS-a koji bi trebalo da daju konkretnije odgovore na pitanja o budućnosti vladajuće koalicije u postojećem obimu i obliku.

“Jesam, dosadašnjim njihovim radom sam zadovoljan. Mi ćemo imati razgovore sa DNS-om u narednih par dana prema tome budući status njihov je u rukama DNS-a a ne u mojim. Dakle, DNS je taj koji će nakon razgovora sa SNSD-om donijeti konačnu odluku da li su i dalje sa nama u koaliciji ili nisu. Ja mislim da nema ni jedan razlog da se ta koalicija ne nastavi i u budućnosti jer ovo je jedna od najdužih koalicija preko dvadeset godina i mislim da neki pojedinačni razlozi ne mogu ugroziti ovu koaliciju. Ja lično mislim da su ovdje afiniteti pojedinih ljudi koji su nezadovoljni svojim statusom su proizveli da dođe do ovoga. Što se tiče Vlade nema nikakvog zamrzavanja, dok su ministri moraju izvršavati svoje obaveze. Nikome nije suđeno da bude ministar sto godina, to nije nešto što se mora to je stvar dobre volje. Ako neko želi da bude minista onda mora da radi ukoliko ne želi onda neka podnese ostavku.”– rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske (SNSD).

GERILA info

Comment here