NASLOVNAPOLITIKA

IZ MINUTA U MINUT: Privedeni Davor Dragičević i Suzana Radanović, roditelji Davida Dragičevića! (FOTO, VIDEO)

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, uhapšen je jutros u Banjaluci, a nedugo nakon toga i Davidova majka Suzana Radanović. Davoru povrijeđena ruka i trenutno je zbrinjen na Hirurgijskoj jedinici. Nemiri na Trgu Krajine, naguravanje građana i policajaca. Uhapšeni Branislav Borenović, Draško Stanovuković i Vojin Mijatović pa pušteni, Šukalo još u pritvoru. Prethodno pozvali narod na proteste večeras u 18:00. Sa Trga Krajine, uz negodovanje okupljenih građana i propadnika grupe “Pravda za Davida” i veliko prisustvo pripadnika MUP RS, uklonjeno “Davidovo srce”, odnosno slike pokojnog Davida, svijeće, svijeće i čuvena drvena šaka. Sastrugana čak i slova (“Davidov trg”, prim. aut.) sa zida spomenika stradalim u zemljotresu 1969.godine.

 

 

Dragičević je uhapšen jutros, što je odmah objavila putem društvenih mreža Davorova bivša supruga Suzana Radanović, a potvrdio Davorov advokat Ifet Feraget.

“Još uvijek provjeravam informacije, ali koliko znam, Davor je priveden jer se nije odazvao na poziv za saslušanje. Više detalja za sada nemam”, rekao  je Feraget.

Navodno je razlog hapšenja optužba da ugrožava sigurnost najviših zvaničnika MUP RS i Republike Srpske.

“Policijski službenici PU Banjaluka pod nadzorom okružnog javnog tužilaštva Banjaluka priveli su jutros lice D.D. u Banjaluci u cilju dokumentovanja krivičnog djela ‘ugrožavanje sigurnosti'”, saopštili su iz PU Banjaluka.

Suzana nije dala više detalja, sem što se oglasila u četiri navrata.

Prvi put je kratko napisala: “Upravo pokušavaju uhapsiti Davora”, “Mi smo u autu, oni voze za nama”, te dodala, “Uhapsili su Davora”.

Posljednja objava je bila najdramatičnija: “Ljudi hoće da ubiju Davora”.

On je u Policijsku upravu Banjaluka doveden u pratnji tri policijska vozila.

Suzana Radanović je potom privedena od strane pripadnika MUP RS na Trgu Krajine.

Prema posljednjim informacija, u toku je pretres kuće Dragičevića, kojem prisustvuje i Suzana Radanović.

Grupa građana sukobila se i sa predstavnicima MUP RS koji su na samom ulazu u RK Boska pokušali da uhapse jedno lice. Policajci su privedenu osobu pokušali da izvedu sa Trga Krajine u pravcu parka Petar Kočić, međutim okupljeni grašani su ih stigli i u naguravanju sa policijom razmijenili čak i udarce. Pred samim spomenikom Petru Kočiću građani su bukvualno oteli i oslobodili uhapšenog građanina, a policajci su se povukli.

Posljednji u nizu privedenih osoba je i jedan od lidera opozicije Adam Šukalo, saznaje GERILA.info.

Lider PDP-a Branislav Borenović ponovo se, nakon što je pušten, vratio na Trg Krajine.

“Draško Stanivuković i ja smo dobili prekršajne prijave. Niko nas nije maltretirao. Policija samo radi što im je rečeno. Priveli su me jer sam zagrlio Draška, nisam dao da ga vode”, rekao je Borenović. On je dodao da će večeras u 19 časova biti održana hitna sjednica Predsjedništva PDP-a zbog današnjih događaja.

“Begić je povrijeđen i pušten da mu se ukaže ljekarska pomoć. Šukalo je i dalje priveden i držaće ga vjerovatno 12 časova”, rekao je Borenović.

 

Policija ogradjuje auto na Trgu Krjaine- tu je majka Suzana

Posted by BUKA on Tuesday, December 25, 2018

Radanović je za Žurnal.info navela da je Davor uhapšen kada je iz kuće u naselju Pobrđe krenuo ka Trgu. Za Davorom su, kada je izašao iz kuće, krenula dva policijska vozila. Bilo je ukupno pet policajaca, od kojih tri u uniformi, a dva u civilu.
 Dragičević je pokušao da izmakne hapšenju, ali nije uspio. Nije pružao nikakav fizički otpor.

Uhapšen je i aktivista Njegoš Tomić.

Danas je ranije ispred PU Banjaluka uveden u policijsku stanicu novinar BHT-a Vladimir Šušak zbog fotografisanja. Šušak je poslije nekoliko minuta pušten iz stanice.

Branislav Borenović, jedan od lidera opozicije i predsjednik PDP-a je otišao pred zgradu CJB Banjaluka.

 

Podsjetimo, Davor Dragičević juče je rekao da su mu u dvorište došla tri inspektora kako bi mu uručili poziv za saslušanje u policiji zbog, kako su mu objasnili, ugrožavanja bezbjednosti. Saslušanje bi, kako kaže, trebalo da bude juče.  Za policiju je imao poruku.

“Sve i jedan pripadnik MUP-a u dvorište u kuću, u kojoj je živilo moje dijete koje ste ubili”, nema ulaska. Tražim izuzeće, nema ulaska, kaže Dragičević.

Podsjećamo, protiv Dragičevića i još 19 osoba  koje su ga podržavale podnesen je zahtjev za prekršajni postupak, zbog protesta pred zgradom Narodne skupštine Republike Srpske, u toku protekle sedmice.

Reakcije javnosti, pogotovo novinara su oštre.

Aleksandar Trifunović, urednik portala Buka, je napisao: “Ne znam zbog čega je maločas uhapšen Davor Dragičević. Ali je uhapsen i sproveden u policiju sa takvim mjerama obezbjeđenja kao da je narko diler regionalnog kalibra. Ako je zbog Zakona o javnom redu i miru koji suprotno svakoj demokratiji zabranjuje okupljanje ispred institucija Republike Srpske, podsjećam da je Milorad Dodik došao na vlast protestima upravo ispred zgrada institucija. Znqm to jer sam organizovao taj protest. Sistem dokazuje svoju nemoć zakonskom pedanterijom nad slabim, siromašnim, nemoćnim umjesto da bude suprotno, da štiti slabe, siromašne i nemoćne. Sram vas bilo! Pravda za Davida!”

Branislav Borenović, lider PDP-a, se takođe oglasio na društvenim mrežama: “Pod hitno pustiti Davora Dragičevića i građane koji traže istinu za mučki ubijenog mladića Davida. Insistiramo da se zaustavi progon oca koji traži pravdu za ubistvo njegovog sina jer ovo neljudsko ponašanje MUP-a i Tužilaštva može imati posljedice po živote ljudi.”

RS nije ni od boraca koji su usrali svoje živote, ni srba srbendi ni iz reda ostali….RS je Milina jebo vas on u dupe…

Posted by Tihomir Dakic on Tuesday, December 25, 2018

Uskoro opširnije…

Comment here