DRUŠTVONASLOVNA

BANJALUKA: Teško bolesni majka i sin trebaju našu pomoć. Pokažimo humanost!

Udruženje “Kultura kulturi” organizuje humanitarno veče 12.aprila sa početkom u 19 časova u banjalučkom Domu omladine, a sa ciljem skupljanja novca za liječenje teško oboljele Snježane Plavšić i njenog desotogodišnjeg sina.
Osnivač udruženja “Kultura kulturi” Danijel Mihić pozvao je  sve koji mogu da se odazovu i pomognu ovoj porodici.

Želimo da okupimo sve dobronamjerne stvaraoce, mislioce i sportiste na jedinstveno veče kulture i humanosti. Do sada se odazvalo preko pedeset pojedinačnih učesnika, pjesnika, pisaca, slikara, kipara, muzičara, kosakrasa… Vazno je napomenuti i ovaj put da iza našeg udruženja ne stoji nikakva ni politika, ni sekta ni strana ambasada niti ikakva provladina i nevladina organizacija. Sve organizuju “ničiji ljudi” uz pomoć sponzora. Pomoć majci Snježani je hitno potrebna i to je jedna od najtežih priča u RS. Trenutno je to sramota je za cjelokupno naše društvo da neizliječivo bolesni i sami majka i dijete nemaju novca ni za hranu ni za lijekove“, naglašava Mihić za Gerilu.
Mihić upozorava da smo kao društvo zaboravili na ovaj izuzetno potresan slučaj gdje su teško bolesni i samohrana majka i njen maloljetni sin.
“Snježana Plavšić i njen sin nemaju rodbine i žive sami. Dječak je rođen sa rijetkim tumorom jetre i pored terapije mora imati kvalitetnu ishranu, što uključuje medicinske dohrane bogate vitaminima i mineralima. Ona ne radi već devet godina, oboljela je od karcinoma i ima devet dijagnoza. Nakon više operacija i hemoterapija, dobila je nekoliko hroničnih bolesti. Samo na njene osnovne lijekove mjesečno bude potrošeno 200 KM”, ističe Mihić.
Prijatelji događaja su Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ”, Izdavačaka kuća “Imprimatur”, “Art prostor”, portal “Kulturište”, ASA (Asocijacija slobodnih artista – neformalno udruženje), UG “Zajedno” – udruženje za podršku porodicama, licima i zajednici u mentalnom zdravlju, a veče podržavaju Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, UDAS – organizacija amputiraca, Škola crtanja i slikanja “Dragaš”, te “Popart Market” i DIS pozorište mladih. Sponzori večeri su Manja i Vitaminka.
Banjalučka basket asocijacija organizuje Nektar biznis-rekreativ ligu All Star veče 12.04.2019 u 19:00h u dvorani SportTrend i takmičenje u šutiranju trojki i sav prihod od utakmice i šutiranja trojki takodje doniraju samohranoj majci. Dakle na nasoj veceri prodavace se pojedinačne pjesme za marku knjige od 5 km i crteži i slike od 30 pa nadalje km sve ide majci Snjezani“, rekao je Mihić za naš portal i još jednom pozvao sve građane Srpske i BiH da pomognu u ovoj humanitarnoj akciji.

Broj žiro računa

  • NLB RAZVOJNA BANKA LAKTAŠI
  • SNJEŽANA (VITOMIR) PLAVŠIĆ-ĐUROVIĆ
  • 562-099-80876262-39

Devizni račun

  • IBAN: BA395620998121033815
  • SNJEŽANA (VITOMIR) PLAVŠIĆ-ĐUROVIĆ
  • MAHOVLJANI 78 250 LAKTAŠI
  • SWIFT BIC: RAZBBA22
  • Kontakt telefon: 066 768 601

Comment here