DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Sud nastavlja da oslobađa odgovornosti građane Banjaluke

Osnovni sud u Banjaluci donio je petu oslobađajuću presudu po kojoj se Vedran Berić iz Banjaluke oslobađa odgovornosti za kršenje javnog reda i mira. Berić je zbog navodnog kršenja javnog reda i mira dobio prekršajnu prijavu od strane banjalučke policije a u prijavi se tereti da je kršio javni red i mir u maju prošle godine uzvikujući “Pravda” i “Pravda za Davida” u dvorištu hrama Hrista spasitelja.

Oslobađajuća presuda Beriću peta je oslobađajuća presuda po istom osnovu. Svi troškovi suđenja padaju na teret budžeta Republike Srpske a najavljeno je još nekoliko desetina suđenja po istom osnovu. Policajci koji su prethodnih dana svjedočili pred banjalučkim Osnovnim sudom izjavljivali su da su procijenjivali da građani krše javni red i mir i doprinose ugroženosti javnosti na osnovu subjektivnog osjećaja. Nevjerovatno je da su policajci koji su svjedočili, na pitanja suda zašto se ljudi okupljaju u gradu, odgovarali ili da ne znaju ili da to čine zbog materijalne koristi.

Građani Banjuke se, inače, neprekidno svakodnevno okupljaju od ubistva dvadesetjednogodišnjeg banjalučanina Davida Dragičevića i traže rješavanje slučaja.

GERILA info

Comment here