DRUŠTVONASLOVNA

Smjene ili unapređenja u MUP RS, pitanje je sad?!

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač donio je danas rješenja o kadrovskim promjenama na rukovodnim pozicijama u više osnovnih organizacionih jedinica u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske. Iako su mediji objavili da su u pitanju smjene, većina “smjenjenih” je zapravo, stiče se utisak, napredovala na komandnoj ljestvici ili bar došla na “isto”.


Promjene su izvršene u: Upravi policije, Upravi kriminalističke policije, Upravi za organizovani i teški kriminalitet, Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Upravi za policijsku podršku, Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu, Policijskoj upravi Banjaluka, Policijskoj upravi Prijedor, Policijskoj upravi Doboj, Policijskoj upravi Gradiška i Policijskoj upravi Trebinje.

Više medija u RS je objavilo da su u pitanju Dragan Jevđenić, načelnik uprave policije, Darko Ilić, nacelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma.

Kako ATV nezvanično saznaje, Darka Ilića na čelu Uprave za organizovani i teški kriminalitet zamijeniće Mišo Savković, dok na čelo Uprave kriminalističke policije umjesto Kostreševića dolazi Darko Kovrlija iz Bijelinje. Kostrešević će biti postavljena za savjetnika ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, tako da je upitno da li je u pitanju smjena ili napređenje.

U Upravi policije umjesto Dragana Jevđenića dolazi Dalibor Ivanić, do sada načelnik Policijske uprave Prijedor. Jevđenić će rukovoditi Unutrašnjom kontrolom MUP RS, što bi se takođe moglo okarakterisati kao unapređenje.

ATV piše da će na čelu PU Banjaluka umjesto Željka Spasojevića doći Miloš Brkić. Spasojević će biti imenovan za savjetnika direktora Policije RS Darka Ćuluma, što se čini kao još jedno udomljavanje kadrova.

Načelnika Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Nedeljka Luburu zamijeniće Nebojša Tonković.

Načelnik PU Doboj Dmitar Vračar vraća se na svoje radno mjesto u Banjaluci, a umjesto njega dolazi Slobodan Radinković.

Na čelo PU Trebenje umjesto Žarka Lakete dolazi Siniša Laketa, saznaje ATV.

GERILA.info

Comment here