DRUŠTVONASLOVNA

Banjaluka UŽIVO: Situacija ispred Uprave policije BL naelektrisana

Ispred Uprave policije Banjaluka situacija je naelektrisana, javlja novinar Gerila info. Pred zgradu policijske uprave pristižu ljudi, a sada se pred ovom zgradom nalazi oko 200 ljudi, javlja naš novinar. Okupljeni građani, koji su tu došli nakon napada na Davora Dragičevića na večerašnjem okupljanju na Trgu Krajine, traže od policije da se prikloni narodu i da budu pronađene ubice Davida Dragičevića.

Okupljeni građani uzvikuju “Ubice, ubice” i “Budi se Banjaluko”.

Policija se povukla ispred ulaza u zgradu policijske uprave ali je iza zgrade jedna jedinica u pripravnosti. Građani su zatražili od ministra unutrašnjih poslova i direktora policije da povuku oklopnu jedinicu.

Davor Dragičević je poručio policajcima ispred Uprave policije Banjaluka da su “ukaljali uniformu”.

“Šta ćete kada sutra ovdje bude 100.000 ljudi” upitao je Dragičević.

Ispred zgrade Uprave je izašlo još dodatnih policajaca.

Dragičević je zamolio sve prisutne da protesti proteknu bez ekscesa. “Nećemo dozvoliti da se ovdje desi ono što se desilo i Davidu, a vrh MUP-a RS zna ko je ubio Davida” poručio je Dragičević.

Među prisutnim građanima pojavio se i Neđo Milaković koji se upravo zbog slučaja “David Dragičević” razišao sa Socijalističkom partijom, čiji je bio dugogodišnji član. Tada je izjavio da ne može glasati protiv svoje savjesti. Kada je Milaković došao na skup prišao mu je Davor Dragičević i prisutnima predstavio Milakovića, za koga je i rekao da je zbog podrške grupi “Pravda za Davida”, ostao bez posla (direktor Gradskog groblja Banjaluka) i to “sa četiri pištolja”.

Comment here