DRUŠTVONASLOVNA

PU Banjaluka: Više uhapšenih demonstranata, među njima nije Davor Dragičević!

Iz policijske uprave Banjaluka je saopšteno da su”policijski službenici PU Banjaluka večeras lišili slobode više lica zbog činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnja da su izvršena i određena krivična djela”.
foto: Mondo.ba/Vedran Ševčuk
foto: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

Kako se navodi u saopštenju, organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom, na Trgu Krajine, u vremenu od 18,00-20,00 časova, već u pokretu.

“Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela”, navodi se, između ostalog, u saopštenju.

“Učesnici skupa prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru „Kraša“, na način što su galamom, vikom,  vrijeđanjem  te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa. Policijski službenici rade na pronalasku i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih djela. Davor Dragičević nije lišen slobode”, stoji u saopštenju Policijske uprave najvećeg grada Srpske.

Comment here