NASLOVNAPOLITIKA

Potvrđeno pisanje Gerile: Nešić odlazi sa mjesta direktora Puteva RS!

Ono o čemu je portal Gerila ekskluzivno i prvi pisao, dobilo je i svoju potvrdu – Nenad Nešić više neće obavljati dužnost v.d. direktora Puteva RS!

Ovu informaciju je potvrdio ATV, a prenijela agencija Srna, sa kratkim dodatkom da je povod ostavke zapravo “iz zdravstvenih razloga”.

Nenad Nešić / FOTO: GERILA
Nenad Nešić / FOTO: GERILA

Više naših dobro obavještenih izvora je kao pravi uzrok označilo bijes Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH i nesumnjivog političkog lidera Srpske, zbog sinoćnjeg Nešićevog govora u Bijeljini prilikom predstavljanja DNS-ove liste za predstojeće lokalne izbore.

Da su “zdravstveni razlozi” samo krinka potvrđuju i kontradiktorne Nešićeve izjave date u svega nekoliko posljednih sati.

Predsjednik DNS-a je danas popodne prisustvovao sjednici Parlamenta BiH, a potom je žurno napustio da bi prisustvovao sastanku sa Dodikom. U razgovoru za portal BUKA Nešić je potvrdio da je krenuo za Banjaluku ali zbog poslovnih obaveza.

“Nemam informacije o mojoj smjeni. Ono što mogu reći je da se niko nije rodio s funkcijom, pa ni ja”, rekao je tada Nešić, da bi večeras, nakon objave u ATV vijestima, za Srpskainfo ipak rekao da je podnio ostavku iz zdravstvenih razloga.

“Organi DNS će se očitovati o svemu. To je sve što u ovom trenutku mogu da kažem”, rekao je Nešić.

Nejasno je samo zašto je ova neubjedljiva farsa o razlozima Nešićevog kažnjavanja na kraju plasirana na banjalučkoj ATV. U tu informaciju može povjerovati samo neko totalno neupućen u političke odnose u Srpskoj.

Takođe ostaje nejasno gdje je nestala Nešićeva hrabrost od prije svega 24 časa, kada je u Bijeljini poručio da je cilj DNS-a da bude prva politička stranka u Republici Srpskoj, te da je cilj da 2022.godine ta stranka bude na čelu Srpske. Nešić je isprozivao i “drpose” i “uhljebe”, jasno aludirajući na Demos, odnosno pobunjeno krilo DNS-a koje se prije više od godinu i po dana odvojilo od matične stranke.

“Kad se sjetim ko nas je sve vodio, pa pogledajte poslanički klub, ovog drposa u Narodnoj skupštini, tunjo do tunje”, rekao je Nešić i navodeći da DNS nije mjesto za funkcionere Demosa, koje je nazvao “drposima”.

Taj govor, uz ranije grijehe i neposlušnost prema Miloradu Dodiku, doveo je Nešića u situaciju da u osvit predizborne trke uđe sa opozicionih pozicija.

Podsjećamo, meteorski Nešićev uspon u poilitičkoj kremi RS je i započeo uz podršku Milorada Dodika kada je preuzimao lidersku palicu DNS-a od tvorca te partije Marka Pavića 15. februara ove godine. 

Marko Pavić / FOTO: GERILA
Marko Pavić / FOTO: GERILA

Nešićevoj smjeni (ili ostavci, kako god) danas je prethodio sastanak Željke Cvijanović, predsjednice RS, Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH, Radovana Viškovića, predsjednika Vlade RS, i Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova. Kao tema sastanka kruto je saopšteno da su u pitanju razgovori o određenim kadrovskim rješenjima, te odgovornosti ljudi na važnim pozicijama.

“Bavimo se kadrovskim rješenjima, pokušavamo da poslažemo određene stvari i da donesemo ispravne odluke”, rekla je Cvijanović.

Sastanak je nakon Nešićeve smjene/ostavke nastavljen u večernjim satima u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, a večeras će zasjedati i Nadzorni odbor “Puteva”.

GERILA.info

Comment here