DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Potvrđen četvrti slučaj zaraze virusom korona u Republici Srpskoj

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

U Republici Srpskoj potvrđen je četvrti slučaj zaraze virusom korona, rekao je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

“Trenutna epidemiološka situacija  u Srpskoj je takva da imamo još jedan novi potvrđen slučaj virusa korona. Riječ je o učenici iz Čelinca, odnosno osobi koja je bila u bliskom kontaktu sa osobom koja je ranije identifikovana kao pozitivna na virus korona”, izjavio je Šeranić.

Naglasio je da će svi đaci iz odjeljenja oboljele učenice biti podvrgnuti testiranju, kao i nastavnici predmetne nastave.

Šeranić je rekao da je tokom vikenda dezinfikovana škola koju ova učenica pohađa. “Pod nadozorom u Srpskoj trenutno je 240 lica, a izašlo ih je 55”, naglasio je Šeranić.

“Pojedine osobe iz izolacije biće puštene. Svi koji imaju rješenje za kućnu izolaciju treba da sae pridržavaju instrukcija. Inspektori će provjeravati da li se te sobe zaista drže tih procedura”, istakao je Šeranić.

U Republici Srpskoj su do sada virusom korona zaražena tri lica, otac i sin iz Banjaluke i muškarac iz Čelinca.

Konferencija za novinare ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića // 09.03.2020.

Konferencija za novinare ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića #UŽIVO #RTRS #RTRSvijesti

Gepostet von RTRS vijesti am Montag, 9. März 2020

Inače, do sada je u svijetu registrovano preko 114 hiljada zaraženih virusom korona i 4.000 preminulih. I dalje je najveći broj zaraženih u Kini, ali je primjećeno da se smanjuje broj novih zaraženih u ovoj zemlji. Najveći broj preminulih, poslije Kine (3.120 osoba), zabilježen je u Italiji (463), u kojoj je primjetan i najbrži rast novih zaraženih.

FOTO: bbc.com

Comment here