DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Policija: Advokat Sandić pozvan na informativni razgovor zbog vrijeđanja policijskih službenika i političke ličnosti na FB!

Iz banjalučke policije su nam odgovorili na pitanje zbog čega je poziv na informativni razgovor dobio banjalučki advokat Dario Sandić. Razlog je Sandićev post na Facebook u kojem on zbog ponašanja vozila pod pratnjom i u pratnji u saobraćaju naziva pogrdnim imenima. U policiji navode da je time prekršio Zakon o javnom redu i miru.

“Obavještavamo Vas, da je lice D.S. pozvan putem telefona od strane policijskih službenika nadležne policijske stanice, zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru na način što je putem društvenih mreža vrijeđao policijske službenike i političke ličnosti, upućujući im pogrdne riječi.”-kažu u banjalučkoj policiji.

Ovim članom zakona za djelo koje se pripisuje advokatu Sandiću predviđena je kazna od 200 do 800 maraka.

Na pitanje zašto je Sandić prvobitno pozvan telefonom umjesto da mu je uručen poziv odgovaraju da je telefonom pozvan radi utvrđivanja adrese.

“Razlog pozivanja je nemogućnost utvrđivanja tačne adrese stanovanja navedenog lica, kako bi mu se uputio pismeni poziv. U telefonskom razgovoru lice D.S. je policiskom službeniku saopštio tačnu adresu stanovanja.”– kažu u banjalučkoj policiji.

 

Dario Sandić banjalučki advokat je status na Facebooku objavio juče a poziv mu je uslijedio nedugo nakon toga. Pismeni poziv na informativni razgovor dobio je danas.

GERILA info

Comment here