DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Perduv pred sudom- prvi čin suđenja zbog povika Pravda

Danas je u banjalučkom Osnovnom sudu održano suđenje Ozrenu Perduvu zbog navodnog narušavanja javnog reda i mira i uznemiravanja građana 22. maja prošle godine. Perduv je tada od strane Policijske uprave Banjaluka dobio prekršajni nalog zajedno sa još stotinjak građana i svi su tražili sudsko odlučivanje. Perduv i ostali se prekršajnim nalogom terete da su uzvikujući “Pravda” uznemirili građane Banjaluke. Danas je saslušanje trajalo šest časova a u svojstvu svjedoka su saslušana i četiri policijska službenika. Policajci su pred sudom tvrdili da su subjektivno procijenili da su pojedini građani uznemireni jer su ih pitali šta se dešava u porti hrama.

“Sudilo se, pazite šest časova traje saslušanje, zbog navodnog mog uzvika pravda u porti hrama Hrista spasitelja pod sumnjom da sam uzvikom pravda ugrozio javni red i mir i izazvao uznemirenost građana.”-rekao je Ozren Perduv nakon suđenja.

Saslušan je i jedan svjedok odbrane. Perduv tvrdi da je čitav proces sulud, da je na djelu nastavak represivnih metoda i diskriminacije.

“Postavlja se pitanje koliko će ovo sve da košta i ko će da snosi troškove. Po svemu sudeći sve će pasti na teret budžetskih sredstava. Ko će ovo sve da plati, policija je sve ovo uradila i sve će da plaća ne policija već građani.”- rekao je Perduv nakon suđenja.

Saslušanja po istoj stvari nastaviće se i u narednih nekoliko mjeseci jer je policija zbog navodnog kršenja javnog reda i mira napisala stotinjak prekršajnih naloga. Perduv napominje da ih policija nije opominjala da krše javni red i mir niti ih je upozorila da će dobiti prekršajne naloge već da su oni samo stizali na adrese građana.

GERILA info

Comment here