DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Okružni sud u Istočnom Sarajevu pustio osumnjičenog za organizaciju pokušaja ubistva da se brani sa slobode. Potvrđeno za Gerila info

Okružni sud u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je našem portalu iz ove pravosudne institucije, pustio je Slavišu Juroševića koji je osumnjičen da je organizovao pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića 2. juna ove godine u Šekovićima da se brani sa slobode. Sud je tako, odlukom sudije Zinaide Husić, odbio zahtjev tužilaštva da pritvor bude produžen.

Sud u obrazloženju svoje odluke navodi, između ostalog, da je Jurošević porodičan čovjek, otac dvoje maloljetne djece a u rješenju je donio mjere zabrane kao što su ograničeno kretanje i oduzimanje putnih i ličnih isprava. Jurošević će svakog prvog u mjesecu morati da se javlja u policijsku stanicu u Milićima.

Slobodan Vasiljević, foto RTVBN

Slobodan Vasiljević je brutalno pretučen metalnim šipkama u junu prošle godine ispred crkve u Šekovićima a pretukla ga je organizovana grupa zbog čega je protiv sedam lica potvrđena optužnica. Slaviša Jurošević, koji se sumnjiči da je organizovao pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića, se od juna nalazio u bjekstvu a uhapšen je u Grčkoj iz koje je Bosni i Hercegovini izručen u decembru prošle godine. Za njim je bila raspisana međunarodna potjernica.

Sud smatra da ne postoji bojazan od bjekstva jer je izrekao mjere zabrane.

Slobodan Vasiljević koji je preživio pokušaj ubistva za Gerila info kaže da je ogorčen odlukom suda u Istočnom Sarajevu. Tvrdi da je rješenje skandalozno.

 

 

“To je nažalost pravni presedan nezabilježen u pravosuđu da lice koje je organizovalo kriminalnu grupu a zatim duže vrijeme bilo u bjekstvu sud pusti uz neke tragikomične mjere. Ja ću se prilagoditi novonastaloj situaciji i prema njoj planirati svoje dalje aktivnosti. Na potezu je Tuzilastvo i Vrhovni sud Republike Srpske.”– rekao je Vasiljević za Gerilu.

Slaviša Jurošević se, nakon što je isporučen BiH u decembr, branio ćutanjem. Slobodan Vasiljević je, nakon što je brutalno pretučen, zadobio izuzetno teške povrede glave i tijela i mjesec dana je bio u komi.

GERILA info

 

Comment here