NASLOVNAPOLITIKA

Nedeljnja predviđanja: Čubrilović u SM, Banjcu skupštinski čekić

FOTO: narodnaskupstinars.net

Kada i ukoliko bude formirana izvršna vlast na nivou Bosne i Hercegovine Narodna skupština Republike Srpske mogla bi da dobije novog predsjednika. Nedeljko Čubrilović, tvrde naši izvori iz republičkog parlamenta jednom nogom je već izvan Narodne skupštine. Jedna mu je već u Savjetu ministara u koji još ne može da uvuče i drugu jer to koči nedostatak dogovora o formiranju novog Savjeta ministara Bosne i Hercegovine. Nedeljko Čubrilović, inače, je jedan od dugogodišnjih najvjernijih političkih prijatelja Milorada Dodika i za njega je i dok je bio u DNS-u nezvanično važilo da više radi u korist SNSD-a nego DNS-a. Čubrilović je nakon prošlogodišnjih izbora napusio DNS i osnovao DEMOS na čijem je čelu i koji je postao doslovno još jedna podpartija SNSD-a i Milorada Dodika.

Kada i ukoliko bude formiran Savjet ministara i kada i ukoliko zaista Nedeljko Čubrilović postane ministar na državnom nivou na njegovu poziciju nosača najvažnijeg čekića u Srpskoj biće postavljen Darko Banjac, tvrde isti skkupštinski izvori. Banjac će prije toga morati da odijelo DNS-a zamijeni odjelom DEMOSA. Darko Banjac je, doduše, u septembru prošle godine izjavio kako vjeruje u ljude i politiku DNS-a ali je isto tako vjerovao i u politiku SDS-a dok je nije zamijenio politikom DNS-a 2015. godine.

Godine su pokazale da u politici Republike Srpske ništa nije nemoguće pa ni da glasačima obećavate jedno i borbu protiv kriminala i korupcije onih u čijim redovima završite nakon izbora.

U Republici Srpskoj nije nemoguće da Milorad Dodik i SNSD godinama optužuju Obrena Petrovića za klanjanje Turcima i izaju srpskih interesa a da ga zatim prime u stranku i daju mu najviše funkcije u gradu koji je, prema njihovim riječima, izdao. Nije nemoguće ni da članovi SNSD-a u tome ne vide problem a ukoliko i vide ne smiju da zucnu.

Ništa više nije iznenađujuće.

 

 

Comment here