NASLOVNAPOLITIKA

NDP Dragana Čavića ulazi u vlast!?

Poslije 17 časova znaće se da li će Dragan Čavić sa NDP-om biti dio vlasti na nivou Republike Srpske odnosno hoće li ova stranka postati dio vladajuće koalicije u Republici Srpskoj. U toku je sjednica predsjedništva te stranke na kojoj svi članovi predsjedništva treba pojedinačno da se izjasne o saradnji sa SNSD-om i ulasku u vlast . Gerila saznaje da je definitivno bilo razgovora na nivou Čavić- SNSD a da je NDP-u ponuđeno mjesto direktora Elektroprivrede Republike Srpske i čak jedno ministarsko mjesto u novoj Vladi Republike Srpske. NDP, prema informacijama Gerila info može da bira bilo koje ministarstvo osim MUP-a, finansija, industrije i ministarstva za građevinarstvo. Gerila saznaje da u NDP-u ima otpora prema saradnji sa SNSD-om a očekuje se da Dragan Čavić saopšti odluku predsjedništva svoje stranke na konferenciji za novinare koja je najavljena za 17 časova u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

NDP i dalje je, makar formalno, dio Saveza za pobjedu koji još čine SDS i PDP a Dragan Čavić je kao opozicionar prethodnih godina bio prepoznatljiv kao jedan od najžešćih kritičara SNSD-ove vlasti u Republici Srpskoj.

Nakon završenih izbora u BiH i Dragan Čavić i njegova stranka distancirali su se od ostalih opozicionara u Republici Srpskoj i smanjili su javne nastupe.

Comment here