DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Nastavljene su nepravilnosti u Banjaluci, građani tvrde da policija ne reaguje

glasanje u Banjaluci

Čitaoci portala Gerila info tvrde da su u proteklih nekoliko časova uočili više različitih nepravilnosti na glasačkim mjestima na teritoriji grada Banjaluka. Tvrde da ispred jednog biračkog mjesta u jednom banjalučkom selu jedan kandidat plaća glasove, da niko ne reaguje iako policija koja je prisutna sve vidi. Iz banjalučke Policijske uprave tražili su da im kažemo o kojem kandidatu je riječ kao i ko nam je od građana prijavio plaćanje glasova što smo odbili. Pojašnjavaju da je bez konkretnih podataka nemoguće provjeriti navedene tvrdnje.

Ispred banjalučke Osnovne škole Petar Petrović Njegoš, u neposrednoj blizini biračkog mjesta, parkirana je prikolica na kojoj se nalazi bilbord sa kandidatima SNSD-a za gradonačelnika i za odbornike što nije dozvoljeno zakonom. Građani koji su nas kontaktirali kažu da su obavijestili policiju ali da prikolica nije sklonjena. Iz banjalučke Policijske uprave, za sada, nisu odgovorili na naša pitanja. Tražili su da pojasnimo na koji način je kršena izborna tišina.

Obilićevo, bilbord SNSD u blizini biračkog mjesta

Budući da bilbord nije sklonjen, pogled na njega sa biračkog mjesta zaklonili su građani tako što su ispred bilborda parkirali automobil.

GERILA info

 

 

Comment here