DRUŠTVONASLOVNA

Lov na građane se nastavlja: Policija ekipi eTrafike prijetila privođenjem i prekršajnom prijavom

Četvrto legitimisanje za pet mjeseci, prijetnje privođenjem i prekršajnom prijavom. Nakon što su ekipu eTrafike grubo otjerali sa javne površine pored Hrama Hrista Spasitelja, policajci su prešli u obližnji kafić, gdje su legitimisali građane u potrazi za članovima “Pravde za Davida”.

Piše: Vanja Stokić

Prilikom terenskog rada i praćenja aktivnosti grupe “Pravda za Davida”, večeras je u Banjaluci ponovo legitimisana ekipa eTrafike, nakon čega im je naređeno da se udalje od Hrama. Kada smo im rekli da su tu po službenoj dužnosti i pokazali im novinarske akreditacije, zaprijećeno im je privođenjem u policijsku stanicu i pisanjem prekršajnih naloga.

Za to vrijeme, članova “Pravde za Davida” nije bilo pored Hrama, neki od njih su sjedili u obližnjem kafiću. Međutim, ubrzo ih je vlasnik kafića primorao da napuste lokal, riječima da moraju izaći svi koji imaju bilo kakva obilježja. Nakon toga, policijski službenici ušli su u ovaj prostor, te legitimisali građane koji su se nalazili u njemu, tražeći članove “Pravde za Davida”.

 

IZVOR: eTrafika

Comment here