Lideri Saveza za pobjedu neodlučni. Ne žele da djeluju ishitreno, čekaju organe stranaka

  • 76
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

foto: Govedarica, Čavić, Borenović sa stranačkim kolegama

Lideri stranaka Saveza za pobjedu za sada nemaju odgovor na zahtjeve koje im je uputio kolega Adam Šukalo. Šukalo je prethodnih dana tražio da lideri stranaka opozicije preuzmu odgovornost, gradjane zbog neregularnosti na izborima pozovu na mirne proteste i zatraže održavanje novih fer izbora. Šukalo je ranije za Gerila info rekao da nema potrebe očekivati previše od ponovnog brojanja glasova jer se vrlo lako može desiti da CIK utvrdi odredjen broj nepravilnosti ali i da konstatuje da one nisu ugrozile regularnost kompletnih izbora.

Lideri Saveza za pobjedu su na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare naglasili da je trenutno prioritet upućivanje argumentacije i dokaza u Centralnu izbornu komisiju i traženje ponovnog brojanja svih glasova.

Vukota Govedarica predsjednik SDS-a i kandidat SZP za predsjednika Republike Srpske na održanim izborima rekao je da bi bilo ishitreno s njegove strane da u ovom trenutku govori o eventualnim narednim koracima.

“Za bilo koju drugu vrstu odnosa koji ćemo mi kao politička organizacija uspostaviti prema svemu onome što će biti konačno od strane centralne izborne komisije naravno ja u ovom momentu kao predsjednik SDS-a o tako teškoj odluci ne mogu da odgovaram ishitreno. Ipak za tako nešto treba rasprava. Ono što je nama najbitnije jeste da u ovom momentu učinimo sve da dokažemo istinu.”-rekao je Vukota Govedarica.

foto Adam Šukalo sluša konferenciju za novinare predstavnika Saveza za pobjedu

I Dragan Čavić mora da konsultuje organe stranke.

“Najlakše je sad ovdje ispucavati populističke parole. Ja u te ne spadam. Imamo predsjedništvo stranke i glavni odbor i donosimo odluke u skladu sa našim statutom i mi ćemo svoje odluke donijeti. O ozbiljnim pitanjima se ne može davati ovako ad hok odgovor kao što me vi pitate u ovom trenutku.”- rekao je predsjednik NDP-a.

Predsjednik PDP-a Branislav borenović kaže da neće ući u Parlament dok ne bude u potpunosti raščišćena situacija oko izbora.

Draško Stanivuković najavljuje šator ispred Narodne skupštine i bojkot konstituisanja republičkog parlamenta.

“Ja prvi neću ući u skupštinu. Nisam se borio ja da uđem u skupštinu i vjerujem svaki ozbiljan predstavnik gradjana. Ući u parlament dok se ne riješi slučaj Davida Dragičevića, dok se ne promijeni izborni zakon to znači da ste podržali sve što ne valja. U takav parlament neću da udjem. Podržavam ovakav stav nisu to ad hok reakcije i tu moramo biti odvažni, principijelni i dostojanstveni jer ko udje priznao je krađu, ubistva, laži, prevare…meni i nama niti je do para ni do tog poslaničkog mandata ako ne možemo da predstavljamo građane. Bićemo ispred parlamenta. Ako je šator na trgu može jedan ispred NSRS biti, i dva i pet. Prvi ja ću da izađem iz kuće i to večeras. Niakkvi organi stranke ne treba da donesu jer je to zdravorazumska odluka.”- rekao je PDP-ov Draško Stanivuković.