DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Korona odgodila nastavak suđenja Dukiću!?

Okružni sud u Banjaluci- zgrada Okružnog suda
Okružni sud u Banjaluci

Nastavak suđenja Nedeljku Dukiću koji se sumnjiči da je, zajedno sa već osuđenim Markom Čolićem, pokušao ubistvo novinara Vladimir Kovačevića dogođeno je danas zbog nemogućnosti optuženog da se pojavi na suđenju. Kazneno popravni zavod Tunjice obavijestio je Okružni sud u Banjaluci da Dukić od juče ima povišenu temparaturu i da zbog toga ne može da prisustvuje nastavku suđenja što je sud prihvatio.

Okružno tužilaštvo u Banjaluci, takođe, je obavijestilo sud da suđenju zbog bolesti ne može da prisustvuje tužilac Tatjana Ninković. Tužilaštvo je na suđenje poslalo zamjenu ali su tražili da zbog nemogućnosti prisustva Tatjane Ninković suđenje bude odgođeno, što sud nije prihvatio kao validan argument. Ipak, suđenje je odgođeno zbog povišene temparature Nedeljka Dukića. Nezvanično, u Kazneno popravnom zavodu Tunjice, više lica, osuđenika i zaposlenih, je već zaraženo virusom korona.

Vladimir Kovačević nakon davanja iskaza u sudu, arhiva Gerila info

Na danas planiranom ročištu pojavili su se svjedoci, dva sudska vještaka i oštećeni, novinar Vladimir Kovačević.

Nastavak suđenja zakazan je za 27. oktobar, ukoliko budu ispunjeni svi uslovi.

Nedeljko Dukić, suženje za pokušaj ubistva
Nedeljko Dukić u sudnici, arhiva

Dukić se tereti da je zajedno sa, na pet godina, osuđenim Markom Čolićem u avgustu 2018. godine napao novinara BN televizije i portala Gerila info Vladimira Kovačevića. Kovačevića su napali metalnim palicama na razvlačenje nanijevši mu više povreda po glavi i tijelu. Tužilaštvo je napad okarakterisalo kao pokušaj ubistva što je sud, potvrđivanjem optužnice, prihvatio.

Marko Čolić je na Okružnom sudu osuđen na četiri godine u julu 2019. godina a nakon žalbe i odbrane i tužilaštva Vrhovni sud je presudu preinačio na pet godina.

GERILA info

Comment here