DRUŠTVONASLOVNA

Završen Narodni protest u Banjaluci, na trg sutra pozvan Vukota Govedarica!

Oko 2000 građana Banjaluke danas je došlo na “Narodni protest” na Trg Krajine, u posljednje vrijeme poznatiji kao Davidov trg, da izrazi nezadovoljstvo povodom brojnih nepravilnosti tokom izbora i izborne kampanje, ali i generalno loše situacije u društvu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Okupljenim građnima obratiće se Davor Dragičević, otac tragično stradalog Davida, kao i predstavnici Restarta ali i neki od lidera opozicije.

Protesti se održavaju pod motom “Obespravljeni, pokradeni, poniženi i izdani”, a poziv na “Narodni protest” je upućen posredstvom društvenih mreža i medija.

Protest će okupiti građane koji vjeruju da su nedavno održani izbori u veoma lošoj atmosferi, uz brojne nepravilnosti, od neažurnih biračkih spiskova, otvorenih prijetnji i pritisaka od strane predstavnika vladajućih partija tokom izborne kampanje, ucjena zaposlenih u javnim i privatnim preduzećima, kupovine glasova, do viška glasačkih listića u kutijama za glasanje, prepravljanja zapisnika i drugih primjera kršenja izbornog zakona, prenosi Istinito.com.

“Ne priznajemo protivzakonit izborni proces i tražimo poništavanje izbora.Novi izbori moraju biti fer i organizovani po međunarodnim standardima.Sutra SVI na Trg Krajine da pokažemo svima da nismo ovce za šišanje” napisao je Adam Šukalo sinoć na svom FB profilu.

Davor Dragičević je rekao da mu ljudi svakodnevno prilaze i govore da ne mogu vjerovati nekim njegovim riječima, ali “da on, na žalost, vjeruje da su ga ubili predstavnici MUP RS i Tužilaštva RS.

“Ja nisam glasao, stoga tražite pomoć od onih za koje ste glasali. Ja sam kao građanin ove zemlje RVI i borac prve kategorije i ako treba biću ponovo ali za neku drugu državu i institucije i za ovu divnu djecu”, rekao je Dragičević.

PRAVDA ZA DAVIDA – NARODNI PROTEST – 13.OKTOBAR 2018.

PRAVDA ZA DAVIDA – NARODNI PROTEST – 13.OKTOBAR 2018.

Posted by Gerila.info on Saturday, October 13, 2018

Stefan Blagić, iz udruženja RESTART, je rekao da “veliki broj građana nije spreman da čeka još 4 godine i zato ovo mora stati i narod mora uzeti stvari u svoje ruke”.

“Postavljamo pitanje – šta radite vi ljudi? Da li učestvujete zbog svojih mandata ili zbog naroda RS” rekao je Blagić.

STEFAN BLAGIĆ – PRAVDA ZA DAVIDA – NARODNI PROTEST – 13.OKTOBAR 2018.

PRAVDA ZA DAVIDA – NARODNI PROTEST – 13.OKTOBAR 2018.

Posted by Gerila.info on Saturday, October 13, 2018

Adam Šukalo, narodni poslanik u NSRS, je izjavaio da” oni koji se nazivaju opozicijom trebaju da preuzmu odgovornost, a ne da se kriju”.

“Imaju još vremena, nije narod glasao za opoziciju da bi legalizovao dotadašnje stanje. Nije narod glasao za mene da kalkulišem koliku platu ću da imam već da preuzmem odgovornost. Nema priznavanje izbornih prevara niti prihvatanja mandata, niti ulaska u skupštine”.

ADAM ŠUKALO – PRAVDA ZA DAVIDA – NARODNI PROTEST – 13.OKTOBAR 2018.

PRAVDA ZA DAVIDA – NARODNI PROTEST – 13.OKTOBAR 2018.

Posted by Gerila.info on Saturday, October 13, 2018

“Probudite se svi u kompletnoj Bosni i Hercegovini, a ne samo u Republici Srpskoj” poručio je Šukalo.

Ponovo je mikrofon uzeo Davor Dragičević koji je glasno pitao “Gdje je Vukota Govedarica? Gdje su predstavnici opozicije?”

Potom je tražio da se okupljenom narodu obrate predstavnici SDS-a, nakon čega su se građanima obratili Nedeljko Milaković, poslanik NSRS koji je upravo zbog slučaja David Dragičević odstranjen iz SP i iz vladajuće koalicije nakon čega se pridružio SDS-u, potom Aleksandar Petković, odbornik SDS u banjalučkoj gradskoj skupštini, a na kraju i Nebojša Ličanin, kandidat PDP-a za proteklim izborima.

Davor Dragičević se obratio i Vukoti Govedarici, kandidatu Saveza za pobjedu za Predsjednika RS koji nije prisutan na večerašnjem skupu, da “ima rok da sutra dođe na trg i objavi svoju pobjedu jer jeste pobijedio i jer je pokraden na izborima”.

Nakon toga, okupljenima su se obratili i mladi lideri PDP-a Jelena Trivić i Draško Stanivuković, kao i Branislav Borenović, lider PDP-a koji su poručili da im mandati koje su osvojili ništa ne znače i da neće ni po koju cijenu iskoristiti mandat pod ovim okolnostima.

 

Aleksandar Gluvić iz udruženja RESTART je potom pitao Stanivukovića, Jelenu Trivić i Borenovića, kao i predstavnike SDS-a da li će prihvatiti mandate koje su osvojili, na šta su svi odgovorili da mandate koje su osvojili neće prihvatiti.

PITANJE ZA OPOZICIJU – PRAVDA ZA DAVIDA – NARODNI PROTEST – 13.OKTOBAR 2018.

"DA LI ĆETE PRIHVATITI MANDAT POD OVAKVIM OKOLNOSTIMA?" – PITANJE ZA OPOZICIJU.PRAVDA ZA DAVIDA – NARODNI PROTEST – 13.OKTOBAR 2018.

Posted by Gerila.info on Saturday, October 13, 2018

Kroz masu se prolama “Obrene ološu” na pomen njegovog imena i konstatacije jednog od govornika da su pojedini lideri opozicije poput Obrena Petrovića, dugogodišnjeg gradonačelnika Doboja, i Milovana Cicka Bjelice, lidera SDS-a opštine Sokolac, već priznali rezultate izbora i čestitali Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović.

Okupljenim protestantima obratio se i jedan od lidera NDP-a Krsto Jandrić koji je rekao da je uz Davora Dragićevića i uz narod i da rezultati izbora nisu istiniti.

Davor Dragičević se na kraju obratio još jednom okupljenima i pozvao ih da u još većem broju podrže narodne proteste i sutra u 18 časova na Trgu Krajine u Banjaluci.

GERILA.info

Comment here