DRUŠTVONASLOVNA

I dalje se ne zna ko je organizovao kontramiting

vlast RS na kontramitingu

Zvanično se i dalje ne zna ko je organizovao kontramiting u parku Mladen Stojanović. Kontramiting koji je organizovan kao odgovor na protest opozicije održan je 26. decembra. Dva okupljanja su održana na nekoliko stotina metara jedan od drugog a u banjalučkoj policiji su tvrdili da u tome ne vide nikakav problem.

podrška Miloradu Dodiku na kontramitingu

Oba skupa su prošla bez incidenata ali još nije zvanično poznato ko je organizovao skup vladajućih stranaka i njihovih simpatizera na kojem su se, kako je najavljivano, branile institucije Republike Srpske. Opozicija je organizovala protest u parku Mladen Stojanović zbog nasilja u Narodnoj skupštini Republike Srpske tri dana ranije, 23. decembra, kada je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač udario poslanika PDP-a Draška Stanivukovića. Sa govornice ispred koje su se okupili simpatizeri vladajućih stranaka kao i prvi ljudi institucija i javnih preduzeća između ostalih su se obratili i pojedinci sa kriminalnom prošlošću.

Miloš Brkić, načelnik P.U. Banjaluka

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić na dan protesta opozicije i kontramitinga vlasti nije znao da odgovori ko je imenom i prezimenom podnio zahtjev za održavanje kontramitinga. Brkić se pravdao da je više podnosilaca zahtjeva a da ih ne zna napamet. Rečeno nam je da se pismeno obratimo i da ćemo dobiti odgovor ali to se, iako smo pitanja poslali odmah, još nije desilo.

“Mi smo pustili saopštenje što se tiče tog javnog skupa i ne bih se ja vraćao na to. Mi imamo više prijava koje se odnose na taj skup i uglavnom se odnose na udruženja boraca, veterana rata…”- rekao je načelnik banjalučke Policijske uprave Miloš Brkić na konferenciji za medije 26. decembra.

Nezvanično se prije kontramitinga pojavila informacija da kontramiting organizuju “Veterani RS” ali su u Udruženju Veterana odbrambeno otadžbinskog rata demantovali da imaju bilo kakve veze sa organizacijom takvog skupa. Na skupu su, ipak, viđeni “Veterani” Duška Vukotića nekadašnjeg velikog protivnika vlasti koju predvodi Milorad Dodik a sada jednog od njenih najvećih zaštitnika.

GERILA info

 

Ostavite komentar