Goran Maričić i zvanično direktor Poreske uprave RS

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Goran Maričić, preuzeo je danas zvanično funkciju vršioca dužnosti direktora Poreske uprave Republike Srpske, od dosadašnje direktorice Zore Vidović, čime su potvrđena pisanja našeg portala.

Goran Maričič, foto: ATV
Goran Maričič, foto: ATV

Maričić je odmah na početku boravka na novoj dužnosti održao sastanak i sa svojim novim saradnicima u Sjedištu Poreske uprave Republike Srpske, gdje je upoznat sa aktivnostima Poreske uprave RS u proteklom periodu, kao i sa aktivnostima koje su planirane u 2019. godini.

Protivkandidati Gorana Maričića za nasljednika Zore Vidović, koja je novi ministar finansija u Vladi Republike Srpske, bili su Vjekoslav Pejašinović dosadašnji zamjenik Zore Vidović (nije jasno zašto zamjenik direktora ne obavlja funkciju vršioca dužnosti do izbora novog) i Dalibor Tomaš, dosadašnji zamjenik Zorana Tegeltije u ministarstvu finansija Republike Srpske. Kasnije se u trku za ovu poziciju uključio i Miodrag Milošević, dosadašnji pomoćnik direktora Poreske uprave, kako je ekskluzivno saznao portal GERILA.info.

Maričić je doktor pravnih nauka, rođen je 1974. godine u Banjaluci, gdje je diplomirao na Pravnom fakultetu 1999. godine i položio pravosudni ispit. Postdiplomske studije završio je 2009. godine na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, a doktorske studije je završio 2017. godine. Od 2000. godine obavljao je poslove u Vladi Republike Srpske, Zavodu za izgradnju Banja Luka, bio je sekretar ustanove Banski dvor Кulturni centar, direktor Fonda za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske, a od 01.11.2007. godine imenovan je za direktora Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske i na tom mjestu bio je sve do preuzimanja funkcije direktora Poreske uprave RS.