NASLOVNAPOLITIKA

Goran Maričić i zvanično direktor Poreske uprave RS

Goran Maričić, preuzeo je danas zvanično funkciju vršioca dužnosti direktora Poreske uprave Republike Srpske, od dosadašnje direktorice Zore Vidović, čime su potvrđena pisanja našeg portala.

Goran Maričič, foto: ATV
Goran Maričič, foto: ATV

Maričić je odmah na početku boravka na novoj dužnosti održao sastanak i sa svojim novim saradnicima u Sjedištu Poreske uprave Republike Srpske, gdje je upoznat sa aktivnostima Poreske uprave RS u proteklom periodu, kao i sa aktivnostima koje su planirane u 2019. godini.

Protivkandidati Gorana Maričića za nasljednika Zore Vidović, koja je novi ministar finansija u Vladi Republike Srpske, bili su Vjekoslav Pejašinović dosadašnji zamjenik Zore Vidović (nije jasno zašto zamjenik direktora ne obavlja funkciju vršioca dužnosti do izbora novog) i Dalibor Tomaš, dosadašnji zamjenik Zorana Tegeltije u ministarstvu finansija Republike Srpske. Kasnije se u trku za ovu poziciju uključio i Miodrag Milošević, dosadašnji pomoćnik direktora Poreske uprave, kako je ekskluzivno saznao portal GERILA.info.

Maričić je doktor pravnih nauka, rođen je 1974. godine u Banjaluci, gdje je diplomirao na Pravnom fakultetu 1999. godine i položio pravosudni ispit. Postdiplomske studije završio je 2009. godine na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, a doktorske studije je završio 2017. godine. Od 2000. godine obavljao je poslove u Vladi Republike Srpske, Zavodu za izgradnju Banja Luka, bio je sekretar ustanove Banski dvor Кulturni centar, direktor Fonda za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske, a od 01.11.2007. godine imenovan je za direktora Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske i na tom mjestu bio je sve do preuzimanja funkcije direktora Poreske uprave RS.

Comment here