NASLOVNAPOLITIKA

Gerila info saznaje: Adam Šukalo traži od lidera opozicije da organizuju mirne proteste građana i ne pristanu na konstituisanje skupštine

Adam Šukalo zahtjevao je od lidera opozicije odnosno Saveza za pobjedu da nipošto ne priznaju rezultate jučerašnjih izbora saznaje Gerila info. Šukalo je tražio i da se ne ulazi u parlamente odnosno da bude na miran način spriječeno konstituisanje novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske i Parlamenta Bosne i Hercegovine. Razlog takvim zahtjevima jesu brojne uočene nepravilnosti o kojima su govorili i lideri opozicije u Republici Srpskoj a koji se tiču procesa glasanja i situacije na biračkim mjestima, sa biračkim odborima, slučajevima kupovine glasova i slično.

Šukalo je, kako je posvjedočio za naš portal, pozvao lidere SDS-a i PDP-a da pozovu građane na mirne proteste.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica u razgovoru za Gerila info kaže da je za sada prioritet da se organizuje novo brojanje glasova ali i grafološka provjera nevažežih listića kojih je više od 40000. Traže i da se provjeri sadržaj svih vreća sa listićima.

Govedarica kaže za Gerila info da je Banjaluka u šoku i da je nevjerovatno da je dosta ubjedljivo  pobijedio Željku Cvijanović u Banjaluci a da je izgubio u nekim hercegovačkim mjestima ubjedljivo jer je to nelogično.

Predsjednik SDS-a za Gerila info kaže da za sada ne želi da priča na temu eventualnog poziva gradjana na mirno izražavanje nezadovoljstva jer je prioritet da se utvri da li su izbori zaista bili regularni. “Naročito mi je prioritet da se ponovo prebroje glasovi za predsjednika Republike i provjere nevažeći listići jer je tu zaista mala razlika”- rekao je za Gerila info Vukota Govedarica.

PDP je ranije danas najavio takođe da će tražiti novo brojanje glasova za nivo Predsjednika Republike i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske. Naveli su da je jasno da je uočeno mnogo nepravilnosti na samom glasanju i nakon glasanja.

 

 

 

Comment here