DRUŠTVONASLOVNA

Drama u Banjaluci: Prijetnje samospaljivanjem zbog deložacije

U centru Banjaluke u Jevrejskoj ulici danas je bio još jedan pokušaj deložacije porodice Petković. Petkovići, majka i sin, trebali su biti deložirani iz stana, u kojem žive od 1998. godine.

Sin Borke Petković zatvorio se u stan i prijetio je da će se spaliti ukoliko se na deložaciji bude insistiralo. Identična situacija se desila i u novembru prošle godine kada je propao pokušaj deložacije.

Deložacija je odgođena nešto prije 13 časova. Pored pregovarača, ispred zgrade gdje Petkovići žive bili su prisutni policajci i vatrogasci.

Advokat porodice Pektović ponovo je tražio odgodu izvršenja deložacije, navodeći da nisu dobili obavještenje o deložaciji.

Stan u kojem Petkovići žive bio je u vlasništvu pokojnog  očuha Borke Petković i njene pokojne majke  a deložacija treba da bude izvršena po nalogu Osnovnog suda u Banjaluci.

Prvostepenom presudom Borki Petković je dozvoljen otkup stana u kojem živi ali je to drugostepenom poništeno. Borka Petković pretpostavlja da je neko dao novac da ovaj slučaj završi ovako a da oni ostanu bez stana.

Borka je, inače, žrtva proteklog rata u Bosni i Hercegovini jer je logoraš koji je u logoru proveo četiri godine a u stanu živi sa sinom koji je kao dijete takođe prošao užase rata i danas zbog toga ima psihičke probleme.

Ukoliko Petkovići budu deložirani sa stanom raspolaže Republička direkcija za obnovu i izgradnju i može da ga da u zakup a kasnije i u otkup.

Comment here