NASLOVNANOVOSTIPOLITIKA

Dodik: Povrijeđeni smo ali upitno je ko u RS želi smjenu Staše Košarca

Milorad Dodik, foto Gerila

 

Povrijeđeni smo postupkom Staše Košarca, kaže predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Dodik kaže da je prijedlog da Košarac ne bude na listama te stranke za naredna dva ciklusa izbora u Bosni i Hercegovini a o tome treba da odluči disciplinska komisija SNSD-a.

“Politička odgovornost je utvrđena, uputili smo na disciplinsku komisiju, sve će se znati ubrzo.”– rekao je danas Milorad Dodik.

Međutim, upitno je da li će zbog “korona derneka” ispaštati Staša Košarac kao ministar. On jeste rekao da je spreman da ponudi ostavku ali to nije učinio. U ostavku nije siguran ni Dodik koji kaže da je Košarac kao ministar pratio politiku SNSD-a a da je upitno i ko ustvari u Republici Srpskoj želi njegovu smjenu. Kao da je bitno ko i da li neko želi smjenu.

“Ono što je degutantno jeste ko će ga zamjeniti. Nismo sigurni da on može biti adekvatno zamjenjen odmah.”– rekao je, takođe Milorad Dodik.

Staša Košarac je jedan od onih koji su bili na “korona derneku” koji je u čast svog rođendana u jednom sarajevskom restoranu, i pored mjera zabrane, organizovao sarajevski doktor Jusuf Šabanović.

GERILA info

Comment here