DRUŠTVONASLOVNA

Begić: Nisam nanio povredu radniku obezbjeđenja Beme!

Kontaktirali smo Ivana Begića, predsjednika banjalučkog odbora mladih PDP-a, neposredno nakon što je završena procedura u PU Banjaluka, a koja se ticala incidenta ispred Tvornice obuće Bema, kada je, po tvrdnjama rukovodstva Beme, Begić sa Draškom Stanivukovićem neovlašteno snimao radnike Beme kako izlaze iz industrijskog kompleksa a potom i nanio povrede radniku obezbjeđenja Dušku Vuksanu, a o čemu je Gerila ranije pisala.

Begić je za portal Gerila naglasio da je u pitanju namješten slučaj protiv njega i da će svoju nevinost dokazati na sudu, ali i sam podići krivične prijave protiv dvojice radnika Beme.

“Očito je cilj cijele ove priče krivična prijava protiv mene, i sve se to medijski  ekspolatiše u negativnom kontekstu. U prilog tome ide i činjenica i da su mi došla dva neka krivična djela , naravno sad su me pustili i sad će to dalje ići prema tužilaštvu. Evo jedan podatak, mene su doveli ispred prostorija za lica lišenih slobode u Zalužanima, tamo su me držali sat vremena u policijskom automobilu, da bi došla ekipa Alternativne televizije da snimi kako oni mene izvode. Da pri tom, u te iste prostorije, nisu dopustili mom advokatu da mi donese lijekove i hranu i da se mi konsultujemo oko pravnih stvari koje se tiču ovog procesa”, naglašava Begić.

On naglašava da je upravo zbog toga što nije dozvoljeno da ga obiđe njegov adovkat kasnije završio na UKC Paprikovac, i to u svoj ovoj situaciji, jer su mu trebali lijekovi za snižavanje pritiska zbog cijele situacije, da bi kasnije morala doći i Hitna pomoć da ga odveze na UKC.

“Ovo je bilo van svake pameti, jer je čovjek iz obezbjeđenja prvi prišao meni i on meni izbija telefon iz ruke i slupao mi je telefon tada, a meni jutros inspektori saopštavaju da mi se stavlja na teret krivično djelo da sam ja njemu oštetio njegov telefon. On uopšte nije nosio telefon kada je meni prišao. Pored snimka koji sam već objavio, objaviću u toku dana još jedan i na njemu se vidi da jedan drugi čovjek prilazi i nama prijeti i ja nju podnijeti krivične prijave protiv njih, jer su mi obojica prijetili”, ističe Begić.

“Suština našeg postupka je trebalo biti da ukažemo na jednu nenormalnu pojavu koja se dešavala u Tvornici obuće Bema, gdje na hiljade radnica na tako malom prostoru boravi svakodnevno, a onda odlazi kući maloj djeci, a vjerovatno i starijim roditeljima i to može biti nevjerovatan izvor zaraze. Mi nismo htjeli da se Bema zatvori ili tako nešto, nego da se primjene neki normativi koji su već primjenjeni u drugim preduzećima i javnim ustanovama”, naglašava predsjednik mladih banjalučkog ogranka PDP-a.

Begić javno pita zašto fabrika koja je pod patronatom savjetnika Milorada Dodika u ovim i ovakvim uslovima može raditi, a neke druge ne mogu.

Kada govori o povredama koje je, po tvrdnjama nadležnih iz Tvornice obuća Bema, nanio radniku obezbjeđenja Begić je izričit u tome da on to nije učinio.

“Ja imam snimak gdje on meni prilazi i hvata se za moj telefon i tad je on na žalost prekinuo da snima i ja sam tad njega odgurnuo od sebe, ali otvorenom rukom, i nakon toga nastavio snimati. Radnik obezbjeđenja zatim, bez ikakvih povreda, odlazi u portirsku kućicu. Nakon 2-3 minute on se krvave glave vraća iz portirske kućice. Šta i kako, ja to stvarno ne znam, ali ja ću na sudu dokumentovati te video snimke pa će to dalje sud da utvrdi, kako su te povrede nastale”, ističe Ivan Begić za naš portal.

GERILA.info

Comment here