DRUŠTVONASLOVNA

Banjalučko Novo groblje u očajnom stanju!

Kada dođete do centralnog dijela banjalučkog Novog groblja na Pobrđu, inače najvećeg gradskog groblja, dočekaće vas otvoren betonski šaht. Potom poprilično narasla trava, kante pretprane smećem, brda ilovače dovežene od nekud i ostavljene kraj puta, potom još trave koja u nekim dijelovima prijeti da preraste u grmlje. Dio groblja na kojem su dječiji grobovi je možda i nazapušteniji, na sramotu i žalost svih nas.

Godinu dana trajala je saga oko imenovanja direktora javnog preduzeća “Gradsko groblje” Banja Luka na čije čelo je na kraju prije par dana postavljen Željko Grbić, kadar Socijalističke partije.

Prije godinu dana Nadzorni odbor ovog preduzeća smijenio je Nedeljka Milakovića sa mjesta direktora i postavio Grbića kao vršioca dužnosti, koji je sada i imenovan za mandatni period od četiri godine, uz mogućnost ponovnog imenovanja, a odluka je stupila na snagu danom donošenja. Milaković, koji je bio član Glavnog odbora SP-a, nije stavljen na listu te stranke na proteklim izborima i prihvatio je da bude na listi opozicionog SDS-a. To je Milakovića očigledno koštalo i direktorske fotelje, a smijenio ga je tročlani Nadzorni odbor, koji čine Živko Karalić, Renata Kecman i Milorad Bilbija.

Ipak, ono što je sada jasno je da je svima u ovom gradu bitnije ko će biti direktor najvećeg banjalučkog groblja, nego u kakvom stanju je samo groblje. Ako odnos prema pokojnicima govori koliko smo zreli i odgovorni kao društvo, onda smo na tom ispitu zakazali.

Gerila.info

Comment here