DRUŠTVONOVOSTI

Banjalučki advokat Dario Sandić pozvan na informativni razgovor u policiju

Banjalučki advokat Dario Sandić pozvan je na informativni razgovor od strane policije. Sandić je poznat advokat i po tome što kroz svoj rad ukazuje na neregularnosti društva u kojem živimo.

Pored svakodnevnog advokatskog posla Sandić piše prijave koje na razne neregularne pojave u našem društvu. Bez obzira na pritiske koje svakodnevno trpi Sandić je ranije rekao da u svojoj borbi i od ove vrste angažmana neće odustati.

Danas je na svojoj FB stranici ukazao na problem vozila pod rotacijom, a nakon tog statusa dobio je nekoliko poziva od strane osobe čiji se broj telefona ne vidi. Na prvih nekoliko poziva nije se javio i kad se na kraju javio ta osoba mu je rekla da treba da dođe na informativni razgovor u policiju.

„Ta osoba mi je rekla da trebam da dođem u policijsku stanicu na razgovor. Ja sam rekao da neću doći bez poziva, ali nisam ni pitao zašto me zovu. Taj čovjek je rekao da moram doći, pa sam ga pitao ko je on. On se predstavio, ali ja sam rekao da ne vidim broj osobe koja me zove i da neću doći bez pismenog poziva. Rekao sam da mi dostave pismeni poziv na adresu kancelarije i da danas ne mogu doći jer imam obaveza. Rekli su mi da će mi poziv dostaviti sutra u toku dana“, rekao je Sandić za BUKU.

Dodao je da ne zna zašto ga zovu.

„Ne znam šta je razlog. Vjerovatno je razlog ono što sam napisao na Facebooku i naljutio sam ih time. Već sam nekoliko puta pisao MUP-u na ovu temu, tražio sam da mi dostave informacije ko ima pravu na rotacije, zvao sam i policiju da prijavljujem da se vozi pod rotacijom, ali bukvalno mi se smiju kad ih nazovem“, istakao je Sandić.

Rekao je da ne nedavno pisao da ne smiju pod rotacijom prolaziti kroz raskrsnicu i da nemaju nikavo pravo prvenstva.

„To piše u zakonu, izričito piše. To im ranije nije smetalo, ali izgleda da im sad smeta jer sam imenovao koja su vozila bila u pitanju“, ističe Sandić.

Ali još jednom ističe da ne zna da li je ovaj status razlog poziva na razgovor.

 

Comment here