DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Slučaj Bileća. Obaviješteno tužilaštvo koje se još ne izjašnjava

pretučeni M.Z. foto nebojsavukanovicinfo

Zamjenik komandira Policijske stanice u Bileći koji je, prema navodima roditelja pretučenog mladića M.Z., oteo i pretukao njihovog sina nanijevši mu teške tjelesne povrede još nije, prema dostupnim informacijama suspendovan. D.F. zamjenik komandira Policijske stanice u Bileći, prema navodima koje je na svom blogu iznio narodni poslanik Nebojša Vukanović, mladića je oteo i pretukao jer mu je ovaj, navodno, uznemiravao maloljetnu kćerku, porukama i neprimjerenim fotografijama.

Vukanović koji je prvi objavio ove informacije kaže za Gerila info da mu je policajac D.F. u telefonskom razgovoru rekao da ne poznaje pretučenog mladića.

Prema navodima koje je iznio Vukanović na svom blogu pretučeni mladić zadobio je izuzetno teške povrede i operisan je u Opštoj bolnici u Trebinju.

Iz Policijske uprave Trebinje tvrde da je Policijska stanica Bileća 10. septembra primila prijavu iz Doma zdravlja Bileća da su tog dana primili lice inicijala M.Z. iz Bileće sa vidnim povredama po tijelu. U odgovoru za Gerila info navode da su sutradan 11. septembra primili prijavu od oca M.Z. da je lice inicijala D.F. nanijelo povrede njegovom sinu.

“O cijelom događaju obavješteno je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se sasluša lice inicijala M.Z. na okolnosti zadobijanja povreda, kao I da se preduzmu sve ostale mjere i radnje sa kojima bi se utvrdilo kako je lice M.Z. zadobilo povrede. Napominjemo, da se postupajući tužilac još nije izjasnio o kvalifikaciji ovog djela”, piše u odgovoru Policijske uprave Trebinje.

Oni navode i da im je pretučeni M.Z. prvobitno izjavio da je povrede zadobio padom na terminu fudbalske rekreacije.

Ova policijska uprava je juče saopštila da istražuju i slučaj premlaćivanja i seksualnog zlostavljanja.

Ono što je poražavajuće u čitavoj priči jeste da se u vezu sa otmicom i premlaćivanjem lica za koje vjeruje da mu je uznemiravalo maloljetnu kćerku odlučio policajac i to zamjenik komandira policijske stanice koji, prema svemu sudeći, nije čekao da nadležne institucije reaguju već je pravdu uzeo u svoje ruke.

GERILA info

Comment here