DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Policija ponovo privodi građane, ovaj put u Laktašima

Policija je u Laktašima privela Sofiju Grmušu, jednu od aktivista koji su okupljeni oko neformalne grupe “Pravda za Davida”. Priveden je i Dragan Karanović.

Sofija Grmuša. Izvor: BIRN BiH

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama vide se policajci koji su opkolili grupu građana koji su sjedili u jednom od kafića u centru Laktaša, a navodno razlog privođenja je taj što je Grmuša snimala policijske službenike.

Desetak građana, inače, u Laktaše je otišlo povodom ročišta koje je održano u laktaškom odjeljenju banjalučkog Osnovnog suda a zbog prekršajnih prijava koje je policija građanima pisala u maju prošle godine. Osnovni sud je dva ročišta prebacio u odjeljenje u Laktašima. Današnje ročište u Laktašima je na zahtjev advokata Dragana Tolimira otkazano dok predsjednik suda ne donese konačnu odluku. Tolimir je tražio da ročište bude održano u Banjaluci kako bi njegov branjenik imao iste uslove kao i ostali koji su se zbog prekršajnih prijava našli na sudu.

Građani ispred suda u Laktašima

U policijskoj stanici u Laktašima su nam u telefonskom razgovoru rekli da ne mogu zvanično razgovarati sa novinarima i da se trebamo obratiti portparolu Policijske uprave Banjaluka. Iz banjalučke Policijske uprave su tražili da im pošaljemo pitanja. Odgovore ćemo objaviti kada ih dobijemo.

Advokat Dragan Tolimir potvrdio je za portal Gerila da je dvoje ljudi privedeno.

Osnovni sud u Banjaluci do sada je, inače, kao neosnovane odbacio sve prekršajne prijave koje su građanima prošle godine, zbog kršenja javnog reda i mira, pisali policajci u centru Banjaluke.

GERILA info

 

Comments (3)

  1. Ne volim dodikrada ali vama pesnicari jeb.. M sve živo sa tim vašim pesnicama, mamicu vam. Jebem soroski. Jel imate 3 prsta svetu trojicu, jebem vas u usta ta sugava.

    • A što ne voliš Milorada kad očito dijelite iste vrijednosti? Ti znaš koga Soroš plaća i ko za šta diže ruku, do juče vjerovatno nisi znao ni guzicu obrisati. Mozda rukama jedino…..

  2. Pitanje zar stvarno ne voliš dodika?????????????????????????????
    Kako možeš nekome jebat mater samo zato što dviže pesnicu i bori se za pravdu u nepravdi???????????????????????????????????????????????
    izgleda da imaš puno ružnih i uvredljivih komentara za pravdaše baš imaš kulturu svaka čast
    mater se nikome ne jebe ako nemaš kulture onda ne vređaj naroda.

Comment here