DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Perduv oslobođen odgovornosti

Ozren Perduv oslobođen je odgovornosti da je 22. maja prošle godine narušio javni red i mir uzvikujući “Pravda” u dvorištu hrama Hrista spasitelja. To je odluka banjalučkog Osnovnog suda na kojem je 11. februara ove godine održano ročište po zahtjevu Perduva koji nije prihvatio ono što mu je Policijska uprava Banjaluka stavila na teret prekršajnom prijavom. Ročište je održano 11. februara i trajalo je gotovo 6 časova a svjedočila su četiri policajca i jedan član “Pravde za Davida”. Policajci su tvrdili da su čuli Perduva kako uzvikuje “Pravda” i da im je zbog toga osjećajući nelagodu prišlo nekoliko građana. Troškovi postuplka padaju na teret budžeta.

“Gospodo, sve ove troškove suđenja moraće da plaćaju građani. Zbog toga POVUCITE SVE prijave zbog uzvika “Pravda” koje vodite protiv svih drugih ljudi. Ne plaćajte našim novcem vaše maltretiranje građana!
STOP policijskoj represiji i diskriminaciji!”– napisao je Ozren Perduv na facebooku nakon presude Osnovnog suda.

Za kršenje javnog reda i mira isti dan, 22. maja prošle godine, policija je podnijela stotinjak prekršajnih prijava koje su bez najave stigle na adrese građana.

Istovremeno, u “Pravdi za Davida” su objavili da su zbog diskriminacije podnijeli tužbe protiv nekoliko policajaca koji su dvema ženama 30. novembra prošle godine samo zato što su ih prepoznali kao članice “Pravde za Davida” branili sjedenje na javnoj klupi na Trgu Krajine. Tužba je podnesena Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

GERILA info

 

 

Comment here