DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Kompanija KM Trade rado viđen saradnik i MUP-a RS

 

policajci u uniformama kupljenim od KM Trade

Kompanija KM Trade iz Visokog koja je u središtu afere oko nabavke vozila za razbijanje demonstracija za potrebe MUP-a Kantona Sarajevo vrijednog gotovo milion maraka od ranije je poznata javnosti u Republici Srpskoj. Ta je kompanija jedan od omiljenih dobavljača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

detalji iz tenderske dokumentacije 2017. godine

2017. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova je raspisalo tender za nabavku novih uniformi za pripadnike MUP-a u vrijednost 7,3 miliona maraka. Tada raspisan tender postavljen je tako da je sva nabavka smještena u jedan lot a uslove tendera nije mogla da ispuni ni jedna firma iz Republike Srpske koja se bavi tekstilnom industrijom. Na to je upozoravala Privredna komora Republike Srpske. U Udruženju građana Tender su upozoravali da su specifikacije tendera tako postavljene da bi se na njega mogla javiti samo jedna kompanija. MUP je u tenderu, nedvosmisleno ukazivao na američki brend 5.11 čije je firma KM Trade ekskluzivni zastupnik za Bosnu i Hercegovinu a jedan od uslova bio je da je ponuđač u poslejdnje dvije godine u poslovima koji su predmet nabaki imao promet u visini najmanje tri miliona maraka. Na tender se javila samo kompanija iz Visokog koja je i dobila posao a na tendersku proceduru nije bilo žalbi.

Ugovor između MUP-a RS i firme KM Trade potpisan je 3. avgusta 2017. a uniforme su, iako je rok za isporuku bio 120 dana, isporučene krajem marta 2018. godine.

detalji iz tenderske dokumentacije 2017. godine

MUP Srpske je sa KM Trade sarađivao i 2019. godine kada je od te firme kupovao uniforme za kadete u vrijednosti 1,7 miliona maraka.

KM Trade je učestvovao i na nedavnom tenderu, vrijednom 1,2 miliona maraka, koji je MUP RS raspisao za nabavku opasača i futrola za pištolje ali ta firma nije odabrana kao najpovoljniji ponuđač. KM Trade se žalio pa je Kancelarija za razmatranje žalbi poništila postupak nabavke. MUP je sa KM Trade nedavno potpisao ugovor o nabavci 155 pari čizama, vrijedan 43 400 bez PDV-a.

Kadrija Kolić advokat i suvlasnik kompanije KM Trade je, gostujući na N1 televiziji, rekao da ta kompanija postoji dvadeset jednu godinu, da sarađuje sa mnogim bezbjednosnim agencijama u jugoistočnoj Evropi a da dobija poslove zato što je najbolja.

GERILA info

 

Comment here